Monday, January 19, 2009

Red flowers

Δεν μπορώ να πω ότι το κόκκινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα, αλλά είναι ένα χρώμα, που σχεδόν πάντα, κλέβει τις εντυπώσεις. Κάποιες αποχρώσεις είναι τόσο έντονες, που νιώθω ότι η καρδιά μου χτυπάει πιο γρήγορα, όταν τις κοιτάω. Ήθελα ένα χαλαρό τριήμερο-τριλογία, χωρίς πολύ σχεδιασμό, για να αδειάσω το μυαλό, από σκέψεις και εικόνες και τι καλύτερο για αυτό, από τα λουλούδια.


[15/365] Street flowers
[15/365] Street flowers


Εκ των υστέρων, σκέφτηκα πως η τριλογία θα ήταν ιδανική για το «άδειασμα» μου, αν την είχα αφιερώσει στην αγαπημένη μου τετράποδη ανιψιά Ραλλού, αλλά έχω ακόμα 348 μέρες! Ακόμα θυμάμαι την τελευταία φορά, που την φιλοξένησα, ήμουν άγρυπνη 3 μέρες και όταν μίλησα με efou στο τηλέφωνο, το μόνο που είχα να πω ήταν «Εεεε παίζαμε…»


[16/365] Park flowers
[16/365] Park flowers


Έχω, όμως, να σας αναθέσω μια εργασία! Όλοι θα συνεισφέρετε για αυτό το project, θέλετε δεν θέλετε! Ζητώ, λοιπόν, αγαπημένα διηγήματα, αποσπάσματα ή απλές δημοσιεύσεις. Για να προσπαθήσω να τα οπτικοποιήσω, με μια φωτογραφία. Δεν θέλω ποιήματα ή τραγούδια, για πολλούς και διάφορους λόγους. Θέλω πεζό κείμενο. Μπορεί να είναι κείμενο, από βιβλίο, από περιοδικό, από εφημερίδα, από blog, από οποιαδήποτε πηγή, αρκεί να είναι πεζό, να ξέρουμε ποιος το έχει γράψει και που έχει δημοσιευτεί και να μην ξεπερνά τις 400 λέξεις. Το θέμα και το ύφος ελεύθερα. Η γλώσσα μπορεί να είναι οποιαδήποτε, αρκεί να μου δίνετε και μια καλή μετάφραση, για να μπορώ να το καταλάβω. Μπορείτε ακόμα και να μου κάνετε προτάσεις, για το πώς «οπτικοποιήσατε» το κείμενο εσείς όταν το διαβάσατε.


[17/365] Cafe flowers
[17/365] Cafe flowers


Μπορώ να εγγυηθώ, ότι θα προσπαθήσω να «οπτικοποιήσω» όλα τα κείμενα, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ, ότι όλες οι προσπάθειες θα είναι πετυχημένες :-)! Τα αποτελέσματα (φωτογραφία και κείμενο) θα τα δημοσιεύω εδώ. Για όσους δεν έχουν το mail μου: mafaldaqu@gmail.com. Και εννοείται πως όσο πιο δύσκολο είναι, τόσο το καλύτερο. Για την ώρα ευχαριστώ την Panirirtzou, τον Monte-Cristo και τους bookcrossers από το forum για τα κείμενα!

Τα βάζω σε μια σειρά και από αρχές Φεβρουαρίου… αρχίζω…

4 comments:

efou said...

mafaldoula μην ανησυχείς το ανιψούδι εδώ θα είναι και θα σε περιμένει :-))
by the way μ'αρέσει πολύ η τρίτη φώτο!

karry said...

Το βράδυ που θα έχω χρόνο θα σου στείλω κάποια να διαλέξεις
φιλιά

Anonymous said...

Καταπληκτικές! Είναι τόσο ζωντανές! Και έχουν αυτό το βαθύ κόκκινο του αίμτος, σαν να έχουν στάξει κηλίδες πάνω στο φωτογραφικό χαρτί!

mafaldaQ said...

@efou: Πολύ την πεθύμισα την μικρούλα! Έχασες την αντίδραση της Ζώγιας... Μπορώ να...; Ναι και εμένα άμα θέλεις :)

@karry: Περιμένω με αγωνία!

@Monte-Cristo: Ευχαριστώ κόμη μου! Είναι πολύ βαθύ το κόκκινο όντως!