Saturday, January 3, 2009

[1/365] Flight to the light


[1/365] Flight to the light, originally uploaded by mafaldaQ.

Πρώτη μέρα στο γραφείο σήμερα για το 2009 και φυσικά κρύο αλλά μια πολύ εξαιρετική διάθεση. Θεώρησα εξαιρετικό οιωνό να ξεκινάει η «εργασιακή» χρονιά με θετική διάθεση. Είχε και έναν υπέροχο ήλιο έξω, οπότε όταν μας δόθηκε η εντολή, να κλείσουμε εκκρεμότητες και να φύγουμε νωρίτερα, δε διστάσαμε. Αποφασίσαμε να πάμε για καφεδάκι στο café του Μουσείου Φωτογραφίας, που είναι το αγαπημένο μας σημείο, με ήλιο τον χειμώνα και κατεβήκαμε παραλία.

Αριστοτέλους με Λ. Νίκης, τα γλαροπούλια τσιμπολογούσαν ψωμάκι, από ένα παιδάκι και μας φάνηκε τόσο όμορφο το θέαμα, που θυσιάσαμε γενναία ποσότητα, από μια σπιτική βασιλόπιτα για να το επαναλάβουμε. Θα πρέπει να ήταν πολύ γελοίο το θέαμα μια κοπελίτσας, να πετάει βασιλόπιτα στο Θερμαϊκό και να τρέχει να ξεφύγει από τα πεινασμένα γλαροπούλια, ενώ μια άλλη πιο τρελή να μένει εκεί για να τα φωτογραφίσει. Είχαμε και κοινό. Έτσι κάπως, προέκυψε και η πρώτη φωτογραφία του project. Συνεχίσαμε προς το Μουσείο και μασουλούσαμε συνωμοτικά την βασιλόπιτα, μην μας πάρουν χαμπάρι τα πεινασμένα και μας κάνουν ντου.

Το café ήταν κλειστό τελικά και περιοριστήκαμε σε ένα άλλο café, από όπου μπορούσαμε να βλέπουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Παραμένει άγνωστο αν το φλουρί το πετάξαμε στους γλάρους, αν το κατάπιαμε πάνω στην βιασύνη μας ή αν δεν υπήρχε καν. Είναι και αυτή η γεύση σκουριάς, που έχω από το απόγευμα, που ίσως θα έπρεπε να με προβληματίζει;

3 comments:

bunnysuicides said...

τι ωραία φώτο κορούλι! ξεκινάς πολύ όμορφα!

σκουριά στο στόμα? μην άγχεσαι, σου κάναμε το αντιτετανικό στα 7. κ τοι αντιτιτανικό μη σου πω (burn baby burn)

efou said...

Τέλεια αρχή!!

mafaldaQ said...

Ευχαριστώ παιδιά! Τη χάρηκα πολύ αυτή τη φωτογραφία όπως και άλλες 50 που έβγαλα από το τάισμα :).

Να δεις που το αντιτιτανικό με έσωσε :)