Wednesday, January 7, 2009

[5/365] Street professionals


[5/365] Street professionals, originally uploaded by mafaldaQ.

Μεγάλη γιορτή σήμερα και δεν θέλω κακεντρεχή σχόλια για το γεγονός ότι δεν ξέρω καλά τα σημερινά έθιμα… Το γεγονός ότι πήγα σε «θρησκευτικό» σχολείο δεν με κάνει και ειδικό επί αυτών των θεμάτων… Εξάλλου ενημερώθηκα και πλέον ξέρω ότι στα Φώτα, δεν παίρνουμε ένα φαναράκι και βγαίνουμε έξω να βρούμε το φως.

Αλλά είχα μια ελπίδα ότι θα πάω στην πλ. Αριστοτέλους και θα βρω πολύ κόσμο, με χαριτωμένα και στολισμένα παιδάκια, να κοιτάνε από μακριά την φάντη (ακόμα περιφρουρείται αν προσέξετε την κλούβα στο βάθος) και γονείς στο κατόπι τους.

Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν θα ήταν μια «τέτοια» μέρα. Πολύ μουντίλα, υγρασία και το κρύο καλά κρατεί αλλά δεν λέει να χιονίσει. Βέβαια στην πλατεία όλοι οι μικροπωλητές εκεί, περιμένοντας. Ήθελα να αγοράσω ένα μπαλονάκι, μόνο και μόνο για να το «απελευθερώσω» και να το φωτογραφίσω να εξαφανίζεται, αλλά η όποια διάθεση μου, για χαρούμενη φωτογραφία είχε εξαφανιστεί πρώτη.

Δυστυχώς, εγώ δεν είμαι επαγγελματίας για να «ελέγχω» τη διάθεση μου ή να λειτουργώ ανεξάρτητα από αυτήν. Και ο καιρός όπως και το φως παραμένουν πολύ ισχυροί παράγοντες για αυτήν.

No comments: