Thursday, January 1, 2009

New Year’s blog resolutions


οriginally uploaded by Pavlos Yatagantzidis
and originally can be blamed for my love for photography!
Ευχαριστώ πολύ!

Αυτό το χρονικό διάστημα, που κατάφερα και ξεκουράστηκα και κοιμήθηκα πάνω από 4 ώρες/μέρα, πήρα μερικές μεγάλες αποφάσεις για το blog, τις οποίες θα αρχίσετε να τις βλέπετε σιγά-σιγά. Κάτι σαν New Year’s blog resolutions, που θα ικανοποιήσουν τις δικές μου New Year’s resolutions και αυτές είναι:


1. Να αφοσιωθώ περισσότερο στην φωτογραφία, μήπως και αποφασίσω αν με αγαπάει όσο και εγώ και αν με αγαπάει, ποιο είδος της, μου ταιριάζει καλύτερα. Αποφάσισα, πως ο καλύτερος τρόπος, για να καταλάβω αν η αγάπη είναι αμοιβαία, είναι να δεσμευτώ λίγο πιο σοβαρά με μερικά projects και έτσι:

- Θα ξεκινήσω ένα τελείως ψυχαναγκαστικό project, που πολλοί ανά τον κόσμο κάνουν και ονομάζουν «project 365», αλλιώς και μια φωτογραφία την ημέρα. Για κάτι που αντιπροσωπεύει την ημέρα μου ή για κάτι που κέρδισε την προσοχή μου. Κάτι σαν φωτογραφικό ημερολόγιο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα υπάρχει και κείμενο αλλά πιστεύω ότι οι φωτογραφίες, θα το καθορίσουν. Μετά από προσεκτική μελέτη όλων των πιθανών groups (αυτοπορτρέτα, παιδιά, παιχνίδια, extreme καταστάσεις, ζευγάρια κ.λπ.), αποφάσισα ότι το «project 365!» μου ταιριάζει περισσότερο. «We are less interested in self-portraits and portraits of others (although on occasion these are absolutely fine) and more interested in the world around you”. Και εγώ αυτό θέλω να κάνω. Να φωτογραφίζω τον κόσμο γύρω μου.

- Θα αρχίσω να ανεβάζω, σιγά-σιγά τις καλύτερες φωτογραφίες από τον φωτογραφικό μαραθώνιο στο studio του Δάσκαλου Παύλου, για να εκθέσω μια προς μια όλες τις συμμετέχουσες! Ήδη τα πρώτα set έχουν δουλευτεί και έχω την άδεια τους, να τις εκθέσω.

- Θα προσπαθήσω, σε 12 posts, να κάνω έναν φωτογραφικό απολογισμό του 2008 και των σημαντικότερων γεγονότων, που φωτογράφισα επιμελώς αλλά ποτέ δεν πρόλαβα να δω, λόγω έλλειψης χρόνου.

- Θα προσπαθήσω να γράψω για όλους τους αγαπημένους μου φωτογράφους και θα τους παρουσιάσω με τις φωτογραφίες, που με κέρδισαν. Αυτό μπορεί να είναι κάπως βαρετό αλλά το έχω πραγματικά ανάγκη να το κάνω, σαν φόρο τιμής. Έχω αποφασίσει έναν την εβδομάδα, οπότε υπομονή!

2. Να αφοσιωθώ περισσότερο στις ιστορίες, που έχω εδώ και πολύ καιρό υποσχεθεί αλλά δεν έχω ολοκληρώσει. Η καταγραφή τους θα με βοηθήσει να θυμάμαι, να μην πρέπει να τις διηγηθώ ξανά και ξανά και το βρίσκω πολύ λυτρωτικό, να ξέρω πως έκανα κάποιους ή κάποιες να κρυφογελάσουν. Το γέλιο είναι υγεία. Περιμένω προτάσεις για όσες έχω πει προφορικά και σας άρεσαν αλλά δεν έγιναν και γραπτές!

3. Να τα ξαναβρώ με κάποιες πολύ μεγάλες αγάπες μου, που με ακολουθούν παντού ακόμα και όταν εγώ τους γυρνάω επιδεικτικά την πλάτη, για να αφοσιωθώ κάπου αλλού. Αλλά για αυτές τις αγάπες, θα μάθετε περισσότερα στο biographix. Όχι γιατί δεν χωράνε εδώ… Εκεί έχω «δεσμευτεί» να γράφω για οτιδήποτε διαμορφώνει την αισθητική μου. Εδώ θα γράφω για ότι διαμορφώνει τη ψυχή μου.

Και μερικές ευχές για την νέα χρονιά:
Σε εμένα εύχομαι να γράψω κάτι, που να σας αγγίξει όσο και εμένα ή έστω να σας κάνει να γελάσετε, όταν το έχετε πιο πολύ ανάγκη.

Σε εσάς εύχομαι μια δημιουργική χρονιά, με ειρήνη, αγάπη και υγεία. Και καλό κουράγιο αν αποφασίσατε να περνάτε από εδώ!

8 comments:

deadendmind said...

(((((mafaldoula))))))

Όλα αυτά ακούγονται πολύ πολύ ενδιαφέροντα!
Ανυπομονώ να τα δω να παίρνουν μορφή!
Κι εμείς θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε και να διαβάζουμε!

ZlatkoGR said...

Ωραία, μπράβο για τα resolutions. Και σε μένα αυτό το 365 ειδικά, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον...

M said...

θα συμφωνήσω ότι αυτή η χρονιά φαίνεται ότι θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, εύχομαι να είναι και καλή. Αναμένουμε! :-)

Anonymous said...

Καλή χρονιά, όπως την περιέγραψες στην τελευταία σου παράγραφο.

Όσο για τα resolutions, θα περιμένουμε με αγωνία :)

bunnysuicides said...

κορούλι μου, ευχήσου κάτι άλλο για 'σένα, αυτό το 'χεις ήδη. ανυπομονώ για το πρότζεκτ!
καλή χρονιά!

mafaldaQ said...

Τολμώ να πω ότι έχω αγχωθεί :)!

Εύχομαι να μην σας απογοητεύσω και ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και τις ευχές :)!

Καλή χρονιά να έχουμε, λοιπόν!

γιωργος said...

Προσωπικά, διαβάζοντας το ποστ σου σήμερα το πρωί, με έπιασε μια ταχυπαλμία, μάλλον από το άγχος για όσα σκέφτεσαι να υλοποιήσεις:) Είδα όμως ότι ήδη ξεκίνησες. Καλή χρονιά λοιπόν, δημιουργική και ευφάνταστη όσο εσύ επιθυμείς!

Anonymous said...

καλή χρονιά λοιπόν!!!

(εγώ με τα ρεζολούσονς ποτέ δεν τα πήγαινα καλα΄τσ τσ τσ...)