Wednesday, January 7, 2009

Νατάσα - 03

Natasa - 09

H Νατάσσα είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά, που έχουν κάνει ποτέ πρακτική, εκεί που δουλεύω. Όταν της πρότεινα να έρθει, πέταξε τη σκούφια της, γιατί είναι από τη φύση της παιδί εκφραστικό και έξω καρδιά και ενθουσιάστηκε πολύ! Στο γραφείο με φωνάζει boss και επειδή όσο boss είμαι εγώ για εκείνη είναι και εκείνη για εμένα, την φωνάζω και εγώ boss και συνεννοούμαστε. Την περίμενα να γελάει διαρκώς στη φωτογράφιση και να πειράζει τους πάντες, όπως κάνει συνήθως, αλλά μόλις κάθισε κάτω από το επιβλητικό φως άλλαξε.

Natasa - 10

Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχουν φωτοαγενείς άνθρωποι. Απλά η διάθεση, οι ανασφάλειες, οι σκέψεις, οι φοβίες, οι εμμονές και ότι έχουμε μέσα μας, πιστεύω πως καταφέρνουν και εξωτερικεύονται. Και αλλάζουν το σώμα μας και το πρόσωπο μας ανά περίπτωση. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εντύπωση που έχουμε για τον εαυτό μας, αλλά και η εντύπωση που πιστεύουμε ότι έχουν οι άλλοι για εμάς.

Natasa - 06

Πιστεύω κατηγορηματικά ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος, που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους, που ξέρει και νιώθει ότι τον αγαπούν, νιώθει άνετα και νιώθει και όμορφος. Όχι μόνο όμορφα αλλά και όμορφος. Αν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον φακό, θα πρέπει να έχει πάρα πολλά αποθέματα άνεσης, γιατί πραγματικά η όλη διαδικασία, είναι λιγάκι απειλητική και ενοχλητική. Σαν επίσκεψη στην αισθητικό για καθαρισμό. Με πολύ φως και πολύ λεπτομέρεια. Σε αυτήν την πρόκληση, λοιπόν, υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις.

Natasa - 03

Άλλες κοπέλες αγχώθηκαν και είτε έμεναν αρχικά ανέκφραστες τελείως είτε τις έπιανε νευρικό γέλιο. Για αυτό καθιερώσαμε κάποιες δοκιμαστικές λήψεις, για να χαλαρώσουν λίγο με την διαδικασία. Θυμόμουν διαρκώς τον Δάσκαλο Μάνο, που μας έδινε διάφορες λύσεις για ανάλογα προβλήματα. Είχαμε αφιερώσει ειδικό μάθημα χαλάρωσης και συνεργασίας με το μοντέλο, προκειμένου να καταφέρουμε να βγάλουμε φωτογραφίες όπως θέλουμε.

Natasa - 05

Έκανε έναν βασικό διαχωρισμό. Υπάρχουν μοντέλα, που επιβάλλονται στον φωτογράφο με την στάση τους και φωτογράφοι, που επιβάλλονται στο μοντέλο με την επικοινωνία. Στην πρώτη περίπτωση το μοντέλο έχει μια συγκεκριμένη άποψη για την ιδανική φωτογραφία του ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο φωτογράφος, σκέφτεται μόνο το θέμα, χωρίς να σκέφτεται, τι είναι ικανό να κάνει το μοντέλο. Το ιδανικό είναι ένας συνδυασμός και από τα δύο.

Natasa - 02

Σε κάποια από τα κορίτσια, το κατάφερα. Σε κάποια άλλα όχι. Από βδομάδα θα φροντίσω να «ανεβάσω» άλλες 3 κοπέλες. Υπομονή. 16 ήταν! Κάποια στιγμή, θα τις δείτε όλες!

Natasa - 01

2 comments:

karry said...

πω πω υπέροχες.. τα φιλιά μου δώσ' της

mafaldaQ said...

Θα της τα δώσω! Την έβλεπαν στο γραφείο και δεν το πίστευαν! Καλέ αυτή είναι η Νατάσα μας; :)