Sunday, July 20, 2008

Το πρώτο μου microblogging

Χάθηκα λιγάκι αυτές τις μέρες, αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψω!
Θα κάνω και εγώ λιγάκι microblogging στο blog μου, όπως συνηθίζεται, όταν κάποιος χάνεται για λίγο ή για πολύ.

1. Stereosis 99hours Exhibition!
Επεράσαμε όμορφα. Για όσους και όσες συμμετείχαν με φωτογραφίες και αποφάσισαν να συμμετέχουν και ενεργά στο στήσιμο αυτής της έκθεσης, κράτησε πολύ περισσότερο από 99 ώρες αλλά άξιζε κάθε δευτερόλεπτο, ξεχωριστά. Θα προσπαθήσω να βάλω τις σκέψεις σε μια σειρά και να τις κάνω ξεχωριστό post. Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία.

2. Google Reader
Αρχικά να ευχαριστήσω τον
ZlatkoGr, για την υπομονή του να μου εξηγήσει, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, για ποιο λόγο πρέπει να χρησιμοποιώ έναν rss feeder όπως τον Google Reader! Υποθέτω, ότι αυτό είναι παλιά νέα, για όσους ήδη το χρησιμοποιούν και χαμογελούν, για την καθυστέρηση μου αλλά δεν πειράζει. Το πρόβλημα είναι ότι από την στιγμή, που κατάφερα να οργανωθώ, βρέθηκα να παρακολουθώ 300 blogs και άλλα sites και νομίζω ότι έχω χάσει την ταυτότητα μου. Είμαι λίγο blogoπροβληματισμένη και θα κάνω και για αυτό ξεχωριστό post.

3. Bookcrossing
Για όσους ήδη είστε bookcrossers, τα νέα είναι παλιά αλλά ας τα ξαναγράψω!

Νέο σημαντικό και ευχάριστο: έχουμε, επίσημα πλέον, πόλη, που θα φιλοξενήσει το επόμενο συνέδριο και αυτή είναι η
Λάρισα! Μετά το υπέροχο συνέδριο των Χανίων, για το οποίο, μου οφείλω ένα ξεχωριστό post, ένιωθα λιγάκι ξεκρέμαστη, που δεν μπορούσα να ονειρεύομαι, που θα είναι το επόμενο. Τώρα, όμως, ξαναμπήκα σε ράγες σαν τρένο και κάνω όνειρα με τοπωνύμιο! Μπράβο παιδιά! Όπως έχω δηλώσει και δημόσια... being always at your disposal!

Το δεύτερο νέο είναι δυσάρεστο. Την εβδομάδα, που μας πέρασε, ζήσαμε έναν μικρό εφιάλτη, που προήλθε εντελώς απροειδοποίητα από τους admins του site. Νέες διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και οικονομικοί περιορισμοί. Μελετάω πολύ προσεκτικά την αντίδραση της Ελληνικής και της Διεθνής κοινότητας και θα επανέλθω με ένα post. Χάρηκα επίσης, που το συζήτησα, με καλούς φίλους και bookcrossers, μια μεγάλη νύχτα αναζήτησης και έχω μια λίγο πιο σφαιρική εικόνα. Για την ώρα να πω ότι με χαροποιεί, που βλέπω ότι μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε συλλογικά και αυτό να έχει αποτέλεσμα.

4. Ταξιδεύοντας
Από το Πάσχα και μετά, τώρα νιώθω ότι γύρισα στην βάση μου και άρχισα να ξαναβρίσκω τους ρυθμούς μου, για αυτό σταματήστε να γκρινιάζετε, ότι έχω χαθεί. Έλειπα ρε σεις! Αμάν πια! Θα προσπαθήσω πριν ξαναφύγω (σιγά μην μείνω εγώ στην Θεσσαλονίκη για παραπάνω από δίμηνο συνεχόμενο), να γράψω 2-3 post για το Ναύπλιο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τον Πόρο, την Βαρκελώνη, τα Χανιά και όπου αλλού πήγα.

Παρεμπιπτόντως, να ευχηθώ στον καλό μου
κούνελο, να περάσει τέλεια στο tour του στην Ισπανία, να φανούν χρήσιμες οι συμβουλές για την αγαπημένη Μαδρίτη και να γυρίσει πίσω γεμάτος από εικόνες, μυρουδιές και αρώματα!

5. Καλοκαίρι
Έχω έναν πολύ συγκεκριμένο ορισμό για το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι συναυλία, είναι βιβλίο, είναι καρπούζι, είναι παγωτό και είναι και ταξίδι!

Σε συναυλίες πήγα πολλές. Για κάποιες το μάθατε, για άλλες όχι αλλά σύντομα και αυτά. Τώρα νιώθω ένα κενό, γιατί βλέπω μόνο αφίσες από θεατρικές παραστάσεις αλλά πιστεύω ότι κάτι θα προκύψει, σύντομα! Φυσικά περιμένω και προτάσεις. Το θεωρώ σχεδόν μαγευτικό, το να μαζεύεται όλη η πόλη, σε ένα ανοιχτό θέατρο, καλοκαιρινή νύχτα, με αναψυκτικά και μπυρίτσα και να τραγουδάει. Καλά και τα χειμερινά live αλλά το καλοκαίρι είναι αλλιώς!

Φέτος αποφάσισα να τηρήσω το “ένα βιβλίο την ημέρα”, για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Προκειμένου να με διευκολύνω, επέλεξα μικρά βιβλία και συνήθως διηγήματα. Παίρνω προτάσεις από την
Elli, την Annabooklover, την anagnostria, τον bookworm, τον Librofilo και άλλους καλούς bloggers. Σε κάποιο post θα κάνω ένα μικρό top 10!

Για το καρπούζι και το παγωτό τι να γράψω; Αυτά είναι τελείως προσωπικά και βιωματικά και θα φανώ λίγη αν προσπαθήσω να εκφραστώ με λόγια. Ακόμα δεν έχω γίνει δελφίνι (inside joke της μεγάλη νύχτας αναζήτησης)!

Για το ταξίδι, περιμένω με αγωνία, να πάω στην Χίο, τον Αύγουστο. Μέχρι τότε, θα αρκεστώ στην υπερβολική κατανάλωση των άλλων!

Αυτά για αρχή και καλό μας κουράγιο!
Και το soundtrack του δικού μου καλοκαιριού!
Φοριέται πολύ το youtube στα blogs το καλοκαίρι!


1 comment:

ZlatkoGR said...

Βολικάαααα αυτά τα μαζεμένα posts! :-)