Wednesday, July 2, 2008

Το Kitsch σήμερα - διαγωνισμός φωτογραφίας


Ο ANemos είχε μια πολύ καλή ιδέα! Δανείζομαι, λοιπόν, την πρόσκληση από το blog Μικρό Ανάλογο, δημοσιεύω και εγώ το σχετικό post, σχετικά με έναν πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμό και όπως πρότεινε και ο ANemos, πως μπορεί να γίνει και σε blog:
Το περιοδικό Parallaxi, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα "το Kitsch σήμερα". Ο διαγωνισμός απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες, αλλά σε κάθε χρήστη και λάτρη της φωτογραφίας. Πάρτε τις μηχανές σας λοιπόν και βγείτε σεργιάνι αναζητώντας ό,τι πιο κιτς αντιληφθείτε. Μπορείτε να στείλετε όσες φωτογραφίες θέλετε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, απλά συμπληρώνοντας μια φόρμα συμμετοχής εδώ.
Οι όροι συμμετοχής αναλυτικά εδώ. "Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες φωτογράφοι ή απλοί παρατηρητές, που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και εθνικότητας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν όσες φωτογραφίες επιθυμούν, αρκεί οι εικόνες να σχετίζονται με τη θεματική του βραβείου. Για να δηλώσει κανείς συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στην Παράλλαξη, μέσω e-mail ή ταχυδρομικά την ή τις εικόνες του και το Έντυπο Συμμετοχής, το οποίο μπορεί να βρει παρακάτω. Η κατάθεση του υλικού θα πρέπει να γίνει αυστηρά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι πέντε καλύτερες φωτογραφίες, όχι απαραίτητα καλλιτεχνικά αλλά σε σχέση με την πιο ακραία κιτς εικόνα που αποτυπώνουν, θα βραβευθούν με δώρα που προσφέρουν οι χορηγοί του διαγωνισμού. Όλες οι εικόνες θα εκτεθούν σε χώρο που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, σε μια έκθεση σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Παράλληλα, ο διαγωνισμός τρέχει και από τα blogs μας (ιδέα του ANemos) ως εξής:
1. Παίρνεις φωτογραφική μηχανή ή κινητό και αποτυπώνεις ο,τι πληγώνει την αισθητική σου. Χώρους, αντικείμενα, δρόμους, αυτοκίνητα, τοίχους, βιτρίνες, σπίτια, μαγαζιά και ο,τι άλλο αποτελεί μνημείο κακού γούστου σ’ αυτή την πόλη.
2. Ανεβάζεις τις φωτογραφίες σαν ποστ στο blog σου με τίτλο: «Το KITSCH σήμερα...»
3. Προσθέτεις την φράση "για τον διαγωνισμό «Το KITSCH σήμερα...»"
4. Προτείνεις σε έναν, δύο, τρεις, δεκατρείς φίλους σου να κάνουν το ίδιο!Παράλληλα μπορείς να στέλνεις τις φωτογραφίες σου με mail στο diagonismos@parallaximag.gr.
Άντε, για να σας δω! Και για όσους χρησιμοποιείτε το facebook, πηγαίνετε εδώ. Προσκλήσεις σε φίλους bloggers λίαν συντόμως, μόλις βγάλω δηλαδή την πρώτη φωτό :)

1 comment:

Maria Mikro Analogo said...

Σ' ευχαριστώ πολύ :) Καλώς σε βρήκα.