Wednesday, July 23, 2008

Γιατρέ μου, είμαι καλά;

Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να συγκεντρωθώ, σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, όπως ένα post, που θέλω πολύ να γράψω. Το ξεκινάω και γράφοντας τις πρώτες λέξεις, έχω σκεφτεί άλλα 5-6 post.
Δυσκολεύομαι να παραμείνω πολύ ώρα σε έναν χώρο, που δεν έχει ανοιχτό παράθυρο. Νομίζω ότι παθαίνω κλιματιστικοφοβία.
Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ αν και είμαι πολύ κουρασμένη και κοιμάμαι μέσο όρο 2 ώρες την ημέρα.
Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να συγκρατήσω ονόματα και τίτλους αν μιλάμε για βιβλίο ή για ταινία. Καλά για ημερομηνίες, δεν το είχα από τότε που με θυμάμαι. Πρέπει να μου δώσει κάποιος μια «άχρηστη» λεπτομέρεια, για να τα θυμηθώ όλα αμέσως.

Γιατρέ μου αυτό το θέμα με τις «άχρηστες» πληροφορίες, θα ήθελα να το συζητήσουμε λιγάκι. Για ποιο λόγο τις βρίσκω τόσο γοητευτικές; Τις παρατηρώ, τις θαυμάζω, τις θυμάμαι με ανατριχιαστική ακρίβεια και λειτουργούν τόσο καλά για να μου θυμίσουν όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες…

Για τους φίλους μου για παράδειγμα, έχω τεράστια συλλογή…

Δεν θυμάμαι αν το βαπτιστικό όνομα της Έφης είναι Ευτυχία ή Ευκαρπία ή Εφορία ή Ευφροσύνη. Δεν θυμάμαι καν ποια από αυτά είναι ονόματα, ποια είναι τοπωνυμία και ποια πάστες του Αγαπητού! Αλλά θυμάμαι ότι η Έφη ανατριχιάζει με τις πικέ τις κουβέρτες. Συναρπαστικό εεε;

Δεν θυμάμαι αν ο Γιάννης είναι 23 ή 24 ή 25 ή 26 χρονών. Αλλά θυμάμαι ότι δεν αντέχει να βλέπει ντουλάπια μισάνοιχτα ή ανοιχτά. Έχει μάλιστα ένα θέμα με το τσακ του πλυντηρίου των πιάτων. Και το βρίσκω πολύ γοητευτικό.

Δεν θυμάμαι πως λένε την Αμάντα στο επίθετο, πότε έχει γενέθλια, αν έχει αδέρφια και πόσα αλλά θυμάμαι ότι αν μπει νερό στα σανδάλια της εκνευρίζεται. Μα δεν είναι και αυτό πολύ γοητευτικό;

Δεν θυμάμαι πως λένε τον μπαμπά της Ευαγγελίτσας. Παντελή; Αποστόλη; Μιχάλη; Θουκυδίδη; Ανδρέα; Και δουλεύουμε εδώ και 5 χρόνια μαζί και είναι σαν να γνωριζόμαστε από πάντα. Αλλά ξέρω ότι όποτε φτερνίζεται κοιτάει πάντα το ρολόι της. Κατά προτίμηση του κινητού. Φανταστικό εεε;

Για τη Γαλήνη και τη σαντιγί; Για τον Αντώνη και το δάχτυλο στο αυτί; Για τον Παύλο και το ψεύτικο δόντι; Για την Μελίνα και το πράσινο τσάι; Για τον Γεράσιμο και τους 7 πληθυντικούς; Για την Πόπη και την ιεροτελεστία αποχώρησης από το σπίτι; Για τον Δημήτρη και την αλυσιδίτσα; Για τον Τάσο και τους λουκουμάδες; Τη Δάφνη και τις πιπεριές; Το Θοδωρή και τη ντουλάπα; Τον Μάνο και τις σημαίες; Την Ελένη και τα λουλούδια; Τη Δέσποινα και τα σοκολατάκια; (πρέπει να σταματήσω γιατί θα πάθω υπερφόρτωση…)

Τι να με ανησυχήσει περισσότερο; Το γεγονός ότι θυμάμαι «άχρηστες» πληροφορίες; Το γεγονός ότι δεν θυμάμαι χρήσιμες; Το γεγονός ότι τις άχρηστες τις βρίσκω συναρπαστικά γοητευτικές; Το γεγονός ότι με μια άχρηστη πληροφορία, μπορώ να θυμηθώ τα πάντα; Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα μου; Είναι πρόβλημα; Θεραπεύεται; Και αν θεραπεύεται, με ενδιαφέρει; Αν η ομορφιά κρύβεται στις «άχρηστες» λεπτομέρειες, έχω πολλές προσλαμβάνουσες και όλος ο κόσμος είναι πολύ όμορφος… Αν όχι;

Μήπως, πρέπει να αρχίσω και πάλι τη γιόγκα, για να κοιμάμαι 1-2 ώρες παραπάνω;

14 comments:

Unknown said...

Θα σου πρότεινα διακοπές... Α
ν σε παρηγορεί, δεν είσαι η μόνη που εμφανίζει κάποια από αυτά τα συμπτώματα....

Anonymous said...

και βέβαια η ομορφιά κρύβεται σε "άχρηστες" λεπτομέρειες - γι αυτό δεν είναι που σου αρέσουν τόσο οι φωτογραφίες;
γνώμη μου να χαίρεσαι τις πολλές σου προσλαμβάνουσες και να μην ανησυχείς. να φτιάξεις μνημονικούς κανόνες γεμάτους γοητευτικά στοιχεία για τις φορές που χρειάζεσαι "χρήσιμες" πληροφορίες - υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξελογιάζεσαι με τα γοητευτικά και να μη δίνεις σημασία στα χρήσιμα, αλλά αυτό δεν είναι το ωραίο της γοητείας;
(Υ.Γ. τώρα καταλαβαίνω πώς έγινε και θυμήθηκες τα χαρτιά του Περράκη - στη δική μου περίπτωση πάντως η ομορφιά της άχρηστης λεπτομέρειας που συγκράτησες ήταν μεταδοτική και με έκανε να αισθανθώ υπέροχα)

mafaldaQ said...

@ Darthiir the Abban: Δεν έχεις πολύ άδικο για τις διακοπές... Αλλά είναι κάτι πιο μόνιμο νομίζω :)! Καλώς ήρθες!

@ e. Τι όμορφο! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Μου χάρησες ένα χαμόγελο διαρκείας! Ευχαριστώ πολύ πολύ!

Anonymous said...

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Εγώ για παράδειγμα μπορώ να θυμηθώ καθαρά τήν ημερομηνία μιας επετείου που πρέπει να γιορτάσω με μια κοπέλλα αλλά αδυνατώ να θυμηθώ για ποιο πράγμα τη γιορτάζουμε. Τήν είχα παντρευτεί; Κάποτε αραβωνιαστήκαμε; Έχουμε απλώς μια όμορφη σχέση; Ή μήπως είναι καμιά ξαδέρφη μου και γιορτάζουμε τήν επέτειο τού χωρισμού της;
Γέλα βρε, υπάρχουν και χειρότερα :-)

Anonymous said...

Ψιτ! Κοπελιά! Με χαρά μου σου ανακοινώνω ό,τι τελικά είσαι περισσότερο Δίδυμος από όσο και η ίδια πιστεύεις. Ανατριχιαστικό ε,εεε!

Όσο για τις διακοπές δεν θα σε βοηθήσουν να το ξεπέρασεις, μάλλον θα σε γεμίσουν με νέες υπέροχες "άχρηστες" πληροφορίες! Στο εύχομαι!

>Πρέπει να μου δώσει κάποιος μια «άχρηστη» λεπτομέρεια, για να τα θυμηθώ όλα αμέσως.

Συνειρμικός τρόπος σκέψης.Πχ. βλέπεις τη φωτογραφία κάποιου, σε ρωτάνε το όνομα του και εσύ αφού πρώτα εξιστορήσεις όλο το βιογραφικό του, καταλήγεις στο όνομα. Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέσω Πεκίνου!

Α! Και οι πληθυντικοί είναι 12!

Anonymous said...

Χμμ! Και μια "άχρηστη" πληροφορία που θυμήθηκα εγώ. Εξήγησε στο αναγνωστικό σου κοινό ό,τι η γιόγκα δεν σε βοήθησε να κοιμάσαι τα βράδια στο κρεββατάκι σου, αλλά ότι κοιμόσουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, με αποτέλεσμα η καθηγήτρια σου να σκίσει τα πτυχία της.

[Έγώ πάντως πιστεύω ότι αυτή την μιάμιση ώρα, που εσύ συναντούσες τον Κρίσνα, αυτή έκανε τσιγάρο, καταβρόχθιζε ένα πιτόγυρο, κατέβαζε τα σκουπίδια, και γιατί όχι, έπλεκε ένα πουλόβερ για να πάρει μαζί της στο Νεπάλ.]

mafaldaQ said...

@ Blogoulis: Κι αυτό φαίνεται πολύ εντυπωσιακό. Πληροφορίες χωρίς link! Και πως το αντιμετωπίζεις; Θέλω να πω, έχεις κάτι σαν multiple choise options και τις δοκιμάζεις;

Πάντως μην στεναχωριέσαι. Γελάω πολύ! Ειδικά μαζί μου :)

mafaldaQ said...

@ Monte-Cristo: 12; Εμένα μου είπες για τους 7! Μην μου ακυρώνεις την άχρηστη πληροφορία. Μπορεί να φύλαγες τις άλλες 5 για κανένα άλλο πείραγμα!

Λοιπόν, αυτό το αστείο με την γιόγκα πρέπει να σταματήσει! Εεε ναι κοιμόμουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Για παραπάνω από 50 λεπτά συνεχόμενα. Αφού μια φορά, που ξύπνησα, την άκουσα να λέει κάτι για λιβάδια πράσινα και σκέφτηκα "Αααα δεν έχασα κάτι από την πλοκή" και ξανακοιμήθηκα. Και ναι ήμουν μόνη μου και η καημένη με κοιτούσε επί 50 λεπτά να κοιμάμαι. Λογικό να βρει διάφορες creative ασχολίες να απασχοληθεί. Αλλά όχι και πιτόγυρο. Θα είχα ξυπνήσει από τη μυρουδιά, για να φάω. Για τι με περνάς; Για καμιά vegeterian Μελίνα; Έλεος!

spyros1000 said...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ....

Anonymous said...

Πάντα έβρισκα γοητευτικό τ'ότι συγκρατείς αυτές τις "άχρηστες" πληροφορίες για τους ανθρώπους γύρω σου. Και εκτός από γοητευτικό είναι κι ιδιαίτερα διασκεδαστικό, ειδικά όταν είναι να οργανωθεί ένα πάρτυ έκπληξη ή να παρθεί κάποιο δώρο-ποτέ δε θα ξεχάσω το ολόκληρο θεατρικό που θα μπορούσαμε να στήσουμε με τις άχρηστες πληροφορίες για τη Βαγγελίτσα! :-)

Anonymous said...

Τούς κάνω το τεστ τής σαγιονάρας. Αμολάω μια χοντράδα και δοκιμάζω το βαθμό ενόχλησής τους. Εκείνη που θα μού πετάξει τη σαγιονάρα στο κεφάλι μάλλον κατέχει τον πιο ισχυρό βαθμό συγγένειας :-)

mafaldaQ said...

@spyros1000: Καλώς τον και καλημέρα!

@efou: Βέβαια τα credits, στην Γαλήνη, για τον συνδυασμό των πληροφορίων! Αλλά ναι! Είναι, μερικές φορές πολύ διασκεδαστικό όπως και το email στον Γιάννη. Νομίζω ότι ακόμα, το ανοίγει, το διαβάζει και γελάει. Σκέφτεται... εγώ βοήθεια για να της πάρω ένα δώρο ζήτησα και πήρα ένα τρισέλιδο γεμάτο info όπως "Επίσης καπνίζει καπνό με χαρτάκια από γλυκόριζα και αγαπάει πολύ τα τσιγάρα με άρωμα μέντας"!

ZlatkoGR said...

Τέλειες οι άχρηστες πληροφορίες!

(Και για μερικούς μήνες ακόμα είμαι 24)

Anonymous said...

(shhhh monte cristo...εγώ γιατί δεν ξέρω για τους πληθυντικούς????)


μαφαλντουλα τέλειο το ποστ όπως όλα άλλωστε -άσε που νοιώθω καλά που δεν είμαι η μόνη διαταραγμένη :)