Tuesday, July 22, 2008

Κάθε αρχή και δύσκολη...

Πριν, από αρκετά χρόνια, όταν ακόμα δίδασκα Γραφιστική, έκανα κάθε χρόνο μια λίστα με τα emails μαθητών μου και ότι ενδιαφέρον έβρισκα, το έστελνα. Χρόνο με το χρόνο, η λίστα μεγάλωνε και εκτός από «τα παιδιά» μου, έμπαιναν και φίλοι και συνάδερφοι και γνωστοί. Δεν είχε κάποια τακτικότητα αυτό το εγχείρημα αλλά μου έδινε πολλή χαρά να ψάχνω «το ενδιαφέρον», για να το μοιράσω. Άρχισε να γίνεται καθημερινή συνήθεια και όταν για κάποιο λόγο, δεν έβρισκα κάτι ενδιαφέρον ή απλά δεν έβρισκα χρόνο να ασχοληθώ, όλο και κάποιος/α θα μου έστελνε ένα «δειλό» email, με κάτι ενδιαφέρον και μια προτροπή, να το «μοιράσω». Και έτσι έγινε καθημερινό και γρήγορα πήρα τον τίτλο του απόλυτου spammer.

Από την αρχή του χρόνου, με προβληματίζει, το πώς μπορεί να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό και πιο διαδραστικό. Και προσανατολιζόμουν στην ιδέα ενός «ειδικού» blog, αλλά δεν ένιωθα ακόμα, πολύ εξοικειωμένη με αυτήν την «έκθεση», που μπορεί να προκαλέσει ένα blog. Γράφω εδώ, για τους φίλους μου και για εμένα και πάντα αγχώνομαι όταν κάποιος/α, που δεν γνωρίζω real-time, μου αφήνει ένα comment. Είμαι όμως φανατική αναγνώστρια της blogόσφαιρας. Διαβάζω με εμμονή, σχεδόν καθημερινά, ότι link, πέσει στα χέρια μου. Για να ακριβολογώ, είμαι λαθραναγνώστρια. Μελετάω πολύ προσεκτικά τα πάντα και δεν αφήνω comment, γιατί σκέφτομαι ότι μπορεί και οι άλλοι να αγχώνονται όπως εγώ. Όλοι έχουμε τα κολληματάκια μας.

Τελικά την πήρα την μεγάλη απόφαση. Δεν μετακομίζω δίπλα. Εδώ θα συνεχίσω να φλυαρώ για την καθημερινότητα μου. Έχω σκεφτεί και τόσα post! Απλά, ξεσκονίζω λιγάκι το άλλο και ότι ενδιαφέρον βρίσκω, το μελετάω προσεκτικά, το αναλύω και το κάνω post. Υπάρχουν, στον χώρο που αγαπάω, τις εικαστικές και τις εφαρμοσμένες τέχνες, αυτό που ελληνικά λέμε design, πολλοί και καλοί bloggers. Δεν αισιοδοξώ να κάνω κάτι ανάλογο. Απλά θα σταματήσω σταδιακά το καθημερινό email και θα τα γράφω εδώ. Για τα «παιδιά» μου, τους φίλους, τους συναδέρφους, τους γνωστούς και για όσους ενδιαφέρονται. Και φυσικά περιμένω προτάσεις και σκέψεις και πολλά – πολλά emails.

Σκέφτηκα ότι αν το ξεκινήσω τώρα το καλοκαίρι, που ο ελεύθερος χρόνος μου είναι κάπως πιο ποιοτικός, και με κερδίσει, μπορεί και να το συνεχίσω! Ανοίξαμε, λοιπόν, και σας περιμένουμε!

2 comments:

Anonymous said...

ΟΚ, ένα ακόμα blog προστέθηκε στη λίστα. Αλλά πιστεύω ότι θα ξεχωρίζει από τ' άλλα. Καλή επιτυχία!

mafaldaQ said...

Νομίζω ότι είναι περιττό πλέον να πω ότι αγχώθηκα... :)! Πάντως ευχαριστώ και θα προσπαθώ. Όχι να ξεχωρίζω. Too stress to handle :)!