Sunday, January 27, 2008

Angouleme Trivia!

1. Είναι η πρώτη φορά, που η Ιφιγένεια και η Μελίνα, επισκέπτονται την Γαλλία! Να ευχηθούμε να ακολουθήσουν και άλλες πολλές!

2. Στο αεροδρόμιο, στον έλεγχο για τα μεταλλικά αντικείμενα, μόνο η Αργυρή "χτύπησε", γεγονός ψιλοαναμενόμενο και λόγω ονόματος :)!

3. Στο ίδιο σημείο, είδαμε να περνάει από εκεί που περνάνε οι τσάντες, ένα κλουβάκι, με ένα σκυλάκι! Είμασταν διατεθιμένες να πληρώσουμε πολλά, να δούμε πως φαίνεται, στην οθόνη του ελεγκτή. Είμασταν επίσης σίγουρες ότι θα έβγαινε μεταλλαγμένο!

4. Στο τρένο, στο κουπέ υπήρχαν μικρά φωτάκια σαν φακοί, δίπλα σε κάθε μαξιλάρι. Όλα δούλευαν εκτός από το δικό μου :(!

5. Στο σερβίρισμα του φαγητού, το φαγητό τελείωσε μόλις έφτασε η σειρά μας και έπρεπε να περιμένουμε να ξαναγεμίσει το καροτσάκι και να τελειώσουν οι αναταραχές, για να φάμε!

6. Κατασκηνώσαμε μπροστά στο check-in της Air France, περιμένοντας να έρθει κάποια να μας κάνει check-in. Εκεί 2 κάθισαν πάτωμα και τραγουδούσαν κουμπαγιά, περιμένοντας να τις ελεήσει κάποιος/α και 2 κάθισαν σε ιδιοτυπη θέση τύπου "γιογιο" και ήλπιζαν να μην τσουλήσουν! Δεν αποκαλύπτω, ποια είναι ποια!

7. Με κυνηγούσε στο αεροδρόμιο (check-in, έλεγχος boarding passes, καφέ, έλεγχος ασφάλειας) ένα καρώ, ροζ-μωβ, χνουδωτό, καπελοτραγιάσκα μαζί με την κομίστρια του! Αυτό το καπέλο... απλά το θέλω!!! Άμα κάνετε λίγη υπομονή, θα δείτε και φωτογραφία!

8. Δεν συναντήσαμε μέχρι αυτήν την στιγμή, κάποιο φλαμίνγκο! Μόνο περιστέρια, οπότε δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο έκτακτο πανικό!

9. Η πιο ελαφρια βαλίτσα ζύγιζε 10,3 κιλά και η πιο βαριά 16 κιλά! Άμα βρείτε σε ποιαν ανήκει η κάθε βαλίτσα, κερδίζετε ένα πολύ ελαφρύ δωράκι από Angouleme!

10. Στο κουπέ και πάλι, μια μόνο κατάφερε να κοιμηθεί σχεδόν από την αρχή του ταξιδιού, μέχρι το τέλος και μάλιστα χωρίς διακοπές. Μετά από κουβέντα καταλήξαμε ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η γιόγκα! Όποιος/α το βρει, κερδίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί ακόμα δεν ξεκινήσαμε και βγήκαμε υπέρβαρες.

11. Τυπικός διάλογος ανάμεσα σε μια από εμάς και έναν γάλλο υπάλληλο, στο σταθμό των τρένων:

- Ι don't speak french!

- I don't speak english!

- This is ticket?

- Yes

- This is train?

- Yes.

- Were wagon?

- 16

- Eeeee yes (και δείχνει...)?

- Eeee there (και δείχνει...)

12. Στο αεροπλάνο για Παρίσι, η Μελίνα σκέφτηκε για πρώτη φορά, σοβαρά, το ενδεχόμενο, τα μάνγκα να είναι στα γαλλικά. Μετά, άρχισε να πιστεύει ότι υπάρχουν τέτοιες πιθανότητες κσι η Αργυρή, προσπαθεί να την παρηγορήσει.

13. Πολλοί φίλοι, μας έστειλαν sms για να μας αποχαιρετήσουν... Ωστόσο, μόνο ένας βούρκωσε, ως τυπικό του χαρακτηριστικό... Όποιος το βρει, δεν κερδίζει κάτι γιατί όλοι ξέρουμε ποιος κλαίει με το παραμικρό!

14. Ακούσαμε το "Προσοχή στο διάκενο¨, ελληνιστί μαϊντ δι γκαπς, τουλάχιστον σε κάθε σταθμό εντός Αττικής!

15. Φάγαμε γλυκάκι, με όψη ελαφρόπετρας, άρωμα συντηρητικού, εντύπωση τουβλου και γεύση αρχικά ελαφροπετρας και στη συνέχεια μάλλον brownies!

16. Πληρώσαμε 1,5 ευρώ για 0,5lt νερό σε αυτόματο πωλητή. Το θέμα νερό θα μας δυσκολέψει τις ημέρες, που θα είμαστε εδώ!

17. Στο τρένο για Limoges, μου κάνανε την πρώτη μου τράκα σε τσίχλα... Μάλλον δηλαδή γιατί είπε μπον-μπον, γκαμ και μάλιστα αφού με είχε δει να τρώω 5 mentos (πακέτα)!

18. Στην πανσιόν ανακαλύψαμε ότι η ξενοδόχα ασχολείται εντατικά με την τέχνη! Το κακό είναι ότι η τέχνη δεν ασχολείται μαζί της! Σύντομα φωτογραφίες και από εδώ!


Και όλα αυτά μόνο σε 24 σχεδόν ώρες!

8 comments:

Anonymous said...

Καλά είσαι φοβερή! Και πάλι έσκισες με τις άχρηστες πληροφορίες :-Ρ
Λοιπόν, η πιο ελαφριά βαλίτσα ανήκει στην Ιφιγένεια και η πιο βαριά πιστεύω στη Μελίνα (ολόκληρο κοστούμι είχε να κουβαλήσει)!
Όσο για το ποια κοιμήθηκε all-trip-long ήμουν ανάμεσα σε Ιφιγένεια και Αργυρή αλλά μετά το σχόλιο για τη γιόγκα ψηφίζω Ιφιγένεια!
Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη ανταπόκριση!!! Πολλά φιλιά σε όλες σας!

dragongrrrr said...

Βάαααααααχ...!

Αντε, φτάσατε ή ακόμα??? Θέλω live περιγραφές!!!!!!! :D

deadendmind said...

Εγώ πάλι ψηφίζω πιο βαριά βαλίτσα της Άννας και πιο ελαφριά της Μελίνας!

:-)
Μας λείπετε πολύ, είμαι σίγουρη ότι περάσατε τέλεια! Ανυπομονώ για τις φωτό!
(((((((((((((((Angoulemιώτισσες))))))))))))))

Anonymous said...

Δεν μπορώ να περιμένω να ανεβεί όλη η Angouleme στο blog για να το σχολιάσω. ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ!!!!! Έχουμε άπειρα πράγματα να σας πούμε και είμαι σίγουρη ότι αν μπείτε στο site του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων θα διαβάσετε για 4 ελληνίδες (ή ισπανίδες) για τις οποίες έχει βγει απαγορευτικό να ξαναεπισκεφτούν τη χώρα...

Anonymous said...

1. Και εύχομαι να το επαναλάβετε και αυτή τη φορά να είστε σε απαρτία!

2. Πες μου ότι είχε και η Αργυρή την εμπειρία του ψαχουλέματος; Ακόμα προσπαθώ να το ξεχάσω, και ειδικά τη δική σου έκφραση!

3. Με μπλέ και πράσινες βούλες!

4.Είσαι σίγουρη ότι δεν άναβε, το έψαξες ή ήσουν απασχολημένη;Χι,χι!

5.Είμαι σίγουρος ότι σας άκουσε όλο το αεροπλάνο, πάλι καλά που ο εισπράκτορας δεν σας κατέβασε σε κανένα Μιλάνο!

6. Τελικο σύνολο 2 Ευρώ και τέσσερα κουμπιά! Επίσης ένα λουμπάγκο και μια μετατόπιση δίσκου! Ασήμαντα πράγματα!

7. Το κλαίει η κακομοίρα! Της έβαλες τρικλοποδιά, δαιμονία Mafalda και το έχουν τώρα το κορίτσι στο ΚΑΤ Βούλας Παρισίων!

8. Σους! Η Βιβή Μαστραλέξη διαβάζει τακτικά το μπλόκ σου! Δε σου φτάνει μια στο νοσοκομείο;Θέλεις να στείλεις καμιά ντουζίνα;

9. Τα 10,3 στην Ιφιγένεια, τα 16 στην Αργυρή. Ήταν βαριά η καπελοτραγιάσκα!

10. And the winner is Silvy(AΡΓΥΡΗ)

11.Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε από την αρχή τη γλώσσα του σώματος, κουνελάκι; Με απογοητεύεις!

12. Και τελικά η σκληρή πραγματικότητα, ήρθε να επιβεβαιώσει το μεγαλύτερο φόβο της Μελίνας: Τα Μάνγκα έχουν τελειώσει τις Ουρσουλίνες!

13. Το ότι η Softex του πρότεινε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας για διαφημιστική προώθηση των προϊόντων της,αληθεύει;

14. Αμήν και σε μας! Κατα το 2022 το κόβω και εάν!

15. Μαρένγκα με σοκολάτα, μπλιάχ!

16. Είπατε το νερό, νεράκι! Αλλά μην ανησυχείς τόσο έχει και στην Σαντορίνη!

17. Φλέρτ σου έκανε ο άνθρωπος, θα σου πε ότι είσαι γλυκιά σαν καραμέλα, αλλά είπαμε, εσύ, ήσουν απασχολημένη με τον Φιμέ! (Ελπίζω να μην κατανάλωσες παράλληλα και coca-cola light,λυπάμαι την καθαρίστρια).

18.Όλα κι όλα, και το λουκούμι είναι τέχνη!

ZlatkoGR said...

Ωραία βρε, να πάμε και all together καμιά φορά, αν και εξακολουθώ να έχω Κωνσταντινούπολη στις προτεραιότητες (άσχετο).

@Monte-Cristo:
Α, το κάνεις και σε blog ε; :Ρ

Anonymous said...

σταδιάλα ρε!

dragongrrrr said...

lol! :P Μάρθα Βούρτση vs Garfield? Η μονομαχία του αιώνα!

Ρε Mafalda! Τι έγινε με αυτές τις φωτογραφίες από Angouleme??? Άντεεεεε!!!