Tuesday, May 1, 2007

Γιάφκα meetup… Μέρος ΙII – Οι bookcrossers του πυρήνα!!!

Ήρθε η ώρα… η απειλή να πραγματοποιηθεί! Λεπτομέρειες και όλα όσα κάποιοι μπορεί να θέλανε να κρύψουν… Αλλιώς… θα σας «δώσω» όλους…

Οι bookcrossers της γιάφκας χωρίζονται σε κάποιες βασικές κατηγορίες, ανάλογα με τη συχνότητα συμμετοχής τους… Θα ξεκινήσω με τον βασικό πυρήνα, που αποτελείται από bookcrossers, που συμμετείχαν στο 100% των γιάφκα meetup! Η σειρά είναι τυχαία…

ZlatkoGr – ΡάφιBlog
Συμμετοχή 4/4!

Πάντα και επιβεβαιώνω εις διπλούν, πάντα στην ώρα του. Από εκείνους τους τύπους, που έτσι και αργήσει, ξέρεις ότι κάτι έχει πάθει και αρχίζεις την κινητοποίηση, για την αναζήτησή του. Έχω μια αρχή, που λέει, ότι ο άνθρωπος, που είναι συνεπής στα ραντεβού του, είναι συνεπής γενικά. Στις υποσχέσεις, στις αρχές, στις συνήθειες… σε όλα. Ο Zlatko δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα.

Αγαπάμε Zlatko γιατί:

  1. Λέει πάντα ό,τι αισθάνεται και όπως το αισθάνεται. Δεν «μασάει» λανθάνοντα πρέπει και ευπρεπείς «δεοντολογίες».
  2. Μπορεί και θέλει και το πετυχαίνει να λέει όχι. Και όπως έλεγε ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο: «Ο άνθρωπος από τα όχι του κρίνεται και αγαπιέται. Από τα ναι μας, είμαστε όλοι ίδιοι».
  3. Αντέχει να βρίσκεται μόνος, στον ίδιο χώρο με πολλές γυναίκες, που «εξομολογούνται», τις πιο κουφές τους εμπειρίες. Μπορεί να τον πιάνει καμιά φορά το παράπονο αλλά αντέχει…
  4. Είναι συνήθως 100% ενημερωμένος για τα δρώμενα σε forum, σε blog, σε meetup και σε πολλά άλλα επίπεδα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή… Τόσο για τα δρώμενα της σκηνής όσο και για τα παρασκήνια!

Luz de Luna – Ράφι – Blog (Δεν έχει! Να κάνει άμεσα)
Συμμετοχή 4/4!

Η ήρεμη δύναμη! Πάντα χαμογελαστή και χαλαρή! Ακόμα και όταν γελάει δυνατά! Πονηρό χαμογελάκι, που αφήνει να εννοηθεί ότι χιλιάδες σκέψεις, επεξεργάζονται με ταχύτητα φωτός, εκείνο το δευτερόλεπτο, από το τρομερό μυαλό! Βλέμμα ανιχνευτικό αλλά όχι αδιάκριτο! Νιώθεις ότι μπορεί και διαβάζει με απίστευτη ακρίβεια, σκέψεις, διαθέσεις, πράξεις και λόγια.

Αγαπάμε Luz, γιατί:

  1. Καθιέρωσε την καταγραφή των πιο απίθανων καταστάσεων και έτσι έχουμε ένα χρονικό προς αξιοποίηση. Ατάκες γραμμένες με χρυσά γράμματα! All time classic!!!
  2. Σε κοιτάει και ξέρεις ότι σε καταλαβαίνει και κυρίως ότι σε νιώθει, χωρίς καν να χρειαστεί να μιλήσεις. Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά…
  3. Έχει απίστευτες αντοχές. Μπορεί να πονάει, να μην έχει κοιμηθεί, να είναι στεναχωρημένη, να έχει πέσει σε απίστευτη κατάθλιψη αλλά είναι εκεί και μάλιστα καλύτερα από όλους μαζί! Εμένα βέβαια δεν με ξεγελάει… J
  4. Έχει πάντα κάτι να δώσει! Ο θηλυκός Αι Βασίλης. Από βιβλία, δωράκια έως αγκαλιές και αγάπη όσο χρειαστεί! Και πάλι είναι περιττό να το ζητήσεις! Ξέρει εκείνη και έρχεται τσουπ… Μοναδική «μύτη»…

Trypokarydos – Ράφι – Blog (Δεν έχει! Να κάνει άμεσα)
Συμμετοχή 4/4!

Ο άνθρωπος ζωντανή ορχήστρα, θίασος, παρέα, γκρουπάκι, ομήγυρη… Σίγουρα δεν είναι μόνος ένας! Και χαλαρά δεν έχουμε δει ακόμα όλα τα πιθανά και απίθανα πρόσωπα και ταλέντα! Με έναν στόχο πάντα. Να κλαίμε ή και ακόμα να μας κόβεται η ανάσα από τα γέλια. Ακόμα και όταν πάει να κοιμηθεί!

Αγαπάμε Woody, γιατί:

  1. Με τον τηλεβόα έχει έναν μεγάλο έρωτα, που χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε! Μα πραγματικά, δεν θα καταφέρω να απαθανατίσω, με απόλυτη ακρίβεια, το βλέμμα, όταν τον αντικρίζει!
  2. Κάποιοι προσφέρθηκαν να τον χρυσοπληρώνουν, μόνο για να λέει ανέγδοτα! Και δεν είχε καν πει κάποια βασικά σημεία, όπως τα παπούτσια, το τηλέφωνο, το πρόσφορο και χιλιάδες άλλα!
  3. Έχει τη σκέψη του, στον καθένα. Σκέφτεται, διερωτάται, προσπαθεί και παρεμβαίνει όσο μπορεί και όπως μπορεί! Είναι από εκείνους του τύπους, που έχουν αδέρφια παντού. Και αν δεν έχουν, κάνουν άμεσα!
  4. Είναι πάντα εκεί. Ακόμα και αν δεν είναι εκεί, στην κυριολεξία, είναι παρών μεταφορικά και μάλιστα πιο πολύ!

Efou – Ράφι – Blog (Δεν έχει! Να κάνει άμεσα)
Συμμετοχή 4/4!

Ένα χαμόγελο για κάθε καιρό! Μια καλή κουβέντα για κάθε άνθρωπο! Λίγο χρόνο για κάθε βιβλίο! Μια ζεστή αγκαλιά για κάθε συμμετέχοντα! Ο ορισμός του θετικού άνθρώπου, με την θετική αύρα και την καλή διάθεση! Πιστεύω ότι ακόμα και όταν είναι στις «μαύρες» της, θα χαμογελάει.

Αγαπάμε Efou, γιατί:

  1. Είναι ο πρώτος περήφανος κάφρος! Αρχηγός ολόκληρης φυλής κάφρων, που με περηφάνια διαλαλούν ότι είναι κάφροι! Ακόμα ένα δείγμα θετικής σκέψης! Δίνει ακόμα και στις χειρότερες λέξεις, θετική έννοια!
  2. Στην πρώτη γιάφκα έφερε σε ένα κουτί, ένα γλυκό πραγματική προσωποποίηση της απόλαυσης! Την διάσημη lemonpie! Έκτοτε την βλέπω στον ύπνο μου! Και το οξύμωρο είναι ότι δεν έχει σοκολάτα!
  3. Έχει την απίστευτα μαγική ιδιότητα, να σε κάνει να νιώθεις οικεία, από το πρώτο δευτερόλεπτο, που τη συναντάς.
  4. Έχει πάντα μια καλή κουβέντα για κάθε βιβλίο! Ακόμα και αυτά, που δεν τα λάτρεψε, βρίσκει κάτι πολύ θετικό, που μπορεί να κρύβεται στη λεπτομέρεια. Όχι από υποχρέωση! Αλλά επειδή πραγματικά το νιώθει! Και εννοείται ότι διαβάζει, ό,τι πέφτει στα χέρια της!

3 comments:

Anonymous said...

Λοιπόν, είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη με όλα αυτά που διάβασα, γι’αυτό και νοιώθω την ανάγκη να απαντήσω κάπως εκτενώς! Κι επειδή δεν έχω blog και ούτε σκοπεύω να αποκτήσω άμεσα, θα γράψω εδώ.

Αγαπάμε mafalda γιατί:

1.Μας άνοιξε το σπίτι της και την αγκαλιά της πριν καλά καλά μας γνωρίσει. Είναι η φιλοξενία προσωποποιημένη! Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε πόδι στη γιάφκα, μας έκανε να νοιώσουμε σαν στο σπίτι μας! Δεν την ενδιαφέρει που ξεσηκώνεται η γειτονιά κάθε φορά που μαζευόμαστε (αν και δεν μας έχουν στείλει ακόμη την αστυνομία, ούτε καν μας έχουν κάνει παρατήρηση- αρχίζω πραγματικά να πιστεύω πως οι γείτονες είναι θεόκουφοι), ούτε που το σπίτι μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο κάθε φορά που αποχωρούμε!

2.Είναι απίστευτα γενναιόδωρη και χαίρεται πραγματικά με το να δίνει χαρά στους γύρω της. Και όλα αυτά που μας δίνει είναι ανεκτίμητα.

3.Είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πάντα έχει να προτείνει υπέροχα πράγματα και κατεβάζει ιδέες με το τσουβάλι (σε θαυμάζω απίστευτα γι’αυτό!). Επίσης, ό,τι κάνει στη ζωή της φαίνεται να το κάνει με πολλή αγάπη, ενθουσιασμό και φροντίδα, είτε αυτό είναι η δουλειά της, είτε τα χόμπι της.

4.Κάθε φορά έχει να μας διηγηθεί μερικές από τις απίστευτα τετριμμένες ιστορίες της που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό! Όσο για το χιούμορ της, ουδέν σχόλιον! Φημίζεται επίσης για τη διορατικότητα που τη διακρίνει και τον τρόπο που έχει στο να καταλαβαίνει με ποιον έχει να κάνει κάθε φορά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα λόγια που είπε για τον καθέναν μας στην πρώτη συνάντηση της γιάφκας και το πόσο εύστοχα μας φανήκανε. Δεν έχει καταφέρει άλλος άνθρωπος να εκφράσει με λόγια τόσο καλά κάποια πράγματα που γνωρίζω για τον εαυτό μου και δεν μπορώ να τα περιγράψω!

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά, αλλά λέω να βάλω μια τελεία γιατί φοβάμαι πως θα καταντήσω κουραστική!
(((((((((((mafalda)))))))))

mafaldaQ said...

Πωπω... καλέ κοκκίνησα! Ευχαριστώ Efou μου αν και σε βρίσκω κομματάκι ώς κομματάρα υπερβολική!

ZlatkoGR said...

Καθόλου υπερβολική δεν είναι (αν εξαιρέσεις το σημείο που λέει πως δε σκοπεύει να αποκτήσει σύντομα blog).

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια mafalfa μας! Τέλεια τα post για τη Γιάφκα! Όλα!