Monday, May 25, 2009

To tweet or not to tweet?


My Twitter Class of '08, originally uploaded by mallix.

Τους τελευταίους 2 μήνες, η καθημερινότητα μου έχει απορροφήσει όλο τον ελεύθερο μου χρόνο. Σε συνδυασμό με την Άνοιξη, είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρωθώ σε ένα θέμα και να γράψω ένα ολοκληρωμένο post. Θα μπορούσα να ανεβάζω ένα post την ημέρα ή και παραπάνω αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν όπως θα τα ήθελα εγώ. Απέχω λοιπόν, από το βαρύ και φορτωμένο μου blog (ωωω ναι το ξέρω και εγώ!) και προτιμώ να διαβάζω άλλα και να εκφράζομαι με πιο γρήγορους και άμεσους τρόπους.

Τι διαβάζεις;
Ότι μου γυαλίσει όπως πάντα. Συνεχίζω να τρέφομαι, κατά αποκλειστικότητα, από τον Google Reader μου και να σκανάρω κείμενα, προκειμένου να βρω κάτι ενδιαφέρον. Επιμένω να μην comment τα post, που με κερδίζουν και καταφέρνω και τα διαβάζω ολόκληρα, για διάφορους λόγους. Εκτός από εξαιρέσεις. Τελευταία, συχνάζω λίγο περισσότερο και στην μεγάλη μαρμίτα, που λέγεται friendfeed και μου δίνει τα καλύτερα των φίλων και των ανθρώπων, που σέβομαι τη δραστηριότητα τους, στο internet.

Προσπάθησα λιγάκι να εξοικειωθώ με το digg και με το reddit, αλλά δεν τα κατάφερα ακόμα. Συνεχίζω να παρακολουθώ στενά την ελληνική δραστηριότητα στο internet και αυτά τα δυο κάπως με αποπροσανατολίζουν. Για όσους δεν τα έχουν ξανακούσει, είναι ας πούμε θεματικά χωνευτήρια πληροφοριών, που διαδρούν με τους χρήστες (βαθμολόγηση) και αναδεικνύουν τα καλύτερα κείμενα ανά κατηγορία. Χρήσιμο επίσης είναι το buzz αλλά μου έχει δώσει λίγο την εντύπωση της καθαρής επιβράβευσης των φίλων, γνωστών, followers. Εντάξει μπορεί να είμαι υπερβολική αλλά τέλος πάντων. Εκεί μπορείτε να βρείτε και πάλι τα «καλύτερα» για ελληνικά δεδομένα.

Τέλος πάντων, έχει πέσει πολύ μελέτη και αυτό πιστεύω πως είναι χαρά και υποχρέωση κάθε blogger. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον, που γράφει για να τον διαβάσουν και δεν διαβάζει. Η γη γυρίζει γύρω από τον δικό της άξονα και είναι η μόνη, που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για εγωκεντρισμό. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να επανεξετάσουν τις προθέσεις τους…

Τι γράφεις;
Γράφω για αυτά, που διαβάζω, που κάνω, που με απασχολούν, που με εκνευρίζουν, που με κάνουν να χαμογελάω, που θέλω να μοιραστώ, αλλά δεν θέλω να τα αναλύσω σε ένα post. Σήμερα το πρωί ξύπνησα κεφάτη. Εεε εντάξει δεν θα γράψω post για αυτό εκτός και αν ο λόγος είναι σημαντικός και worth analyzing it. Και ναι γράφω στο twitter. Επειδή όλο και κάποιος/α θα βρεθεί να ρωτήσει τι είναι αυτό, διαβάστε εδώ μια εξαιρετική ανάλυση στα ελληνικά (άνοιξη είναι είπα να μη σας κουράσω), δείτε και ένα γαμάτο βιντεάκι και εντάξει… Θα το καταλάβετε.



Και ναι ρε! Μου αρέσει. Έκλεισα πρόσφατα ένα χρόνο στο twitter και μπορώ να πω ότι το είδα ζεστά το τελευταίο εξάμηνο. Όπως λέει και το εξαιρετικό άρθρο «Twitter Quitters Just Don't Get It». Πάρτε και ένα κειμενάκι στα αγγλικά, που μου άρεσε πάρα πολύ και ταυτίστηκα:

Twitter is fascinating. half text, half chat, half blog, half forum. The hashtags and a good front end make it easy to see what's happening in the twitterverse. I also like listening to Jim on the radio, seeing the comments of listeners and Jim himself responding on Twitter and on the radio.

A curious soup of one-liners, retweets, followdays, hashes and tweeple. Strange twibes roam around the ether, and now and then a nine day wander, such as Twitchhiker will surface. Celebrities post up their thoughts, followers are counted, advertising is sketched out and URL-shortening services live again!

It's fascinating to be a part of this evolving technology.


Και εντάξει ρε σεις. Ο κύριος, που το γράφει, είναι ένας 51χρονος ταρίφας ο άνθρωπος. Δεν το λέω με την κακή έννοια. Εννοώ πως δεν είναι κανένας tech savvy, υπεργαμάτος developer, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος. Αλλά το έχει πιάσει το νόημα… Και το έχει προσαρμόσει στις ανάγκες του.

Εννοείται ότι έχω διαβάσει όλα τα άρθρα για το twitter και έχω προβληματιστεί για το αν κάνω ορθή χρήση και αν πρέπει να ακολουθώ κάποιο savoir faire αλλά νομίζω έχω καταλήξει στο πρώτο και σημαντικότερο κανόνα μου. Θα γράφω όπως θέλω και για ότι θέλω και όσο θέλω και σε όποιον/α δεν αρέσει… ας με unfollow!

Υ.Γ.: Δεν έχω εγκαταλείψει το blogging όπως είναι προφανές, αλλά χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά μέσα για να εκφράζομαι. Τα σημαντικά και αυτά, που θέλω χώρο να αναλύσω, θα γίνονται posts. Τα άλλα αλλού!

Θεσσαλονίκη, 25/5/2009

5 comments:

ZlatkoGR said...

Σκεφτόμουν κι εγώ να γράψω κάτι παρόμοιο, αλλά ευτυχώς με πρόλαβες, γιατί με τη βαρεμάρα που με δέρνει, θα έπιανε φθινόπωρο και αν!

Ναι, κάπως όπως τα λες είναι, το twitter έχει πολύ χαβά...

Panigirtzou said...

Πολύ ωραίο το ποστ! Εεεε νομίζω οτι στο βιντεάκι ακούγεται Αννα το όνομα αυτής, και όχι Κάρλα εεεε ;P

Monte-Cristo said...

It's all Greek to me!

Χαίρομαι που επέστρεψες!

Shiroi Taka said...

Twitter rules, συμφωνώ. Βέβαια, δεν θα ήθελα να μάθω αν τα μακαρόνια που έφαγε κάποιος ήταν ανάλατα, αλλά αν τρώτε σοκολάτα να το πείτε, έτσι;;;

mafaldaQ said...

@ZlatkoGR: Ναι όντως και το σκεφτόμουν καιρό τώρα :)!

@panigirtzou: Εεε καλά εσύ κοπελιά ή που δεν θα ακούς ή θα ακούς ότι νάναι ;)

@Monte-Cristo: Το ξέρω πως δεν σου αρέσουν αυτά τα τεχνικά αλλά θα έρθουν σύντομαι και άλλα πιο προσωπικά ;)! Καλώς σας βρήκα!

@Shiroi: Φυσικά και θα ενημερώσω. tweet: Τρώω σοκολάτα!