Wednesday, March 4, 2009

Πως τα κατάφερα πάλι!

Πάνω που είχα πάρει φόρα και είχα βάλει σε μια τάξη τα 245 posts, που ήθελα να κάνω, «πέσανε» σε μια βδομάδα πολλά και καλά και ενδιαφέροντα projects και με αποδεκάτισαν τελείως…

Ααα με την ευκαιρία, μια που τελειώσαμε με τον Φεβρουάριο για ψηφίστε από 32 ως 58 για την καλύτερη του Φεβρουαρίου… Το 365 συνεχίζεται… Δεν ξεχνιέμαι…

Project Παιδικό Βιβλίο
[60/365] Rest

Έχω ως αρχή μου ότι οι άνθρωποι αγαπιούνται από τα «όχι» τους και όχι από τα «ναι» τους. Αλλά όλοι έχουμε αδυναμίες και πρόσωπα, που αγαπάμε πάνω από κάθε όχι και πάνω από κάθε κούραση και πάνω από κάθε εξάντληση. Έτσι όταν η Σταυρούλα, μου είπε για την κακή εμπειρία, που είχε ο Βαγγέλης, όταν αποφάσισε να κάνει ένα μεράκι του πραγματικότητα, δεν ένιωσα πως είχα ως επιλογή την άρνηση. Ο Βαγγέλης, λοιπόν, είναι ένας άνθρωπος με πολύ φαντασία και ταλέντο και μπορεί και εικονογραφεί τις λέξεις και «ταξιδεύει» μαζί τους. Του λες μερικές σκέψεις και έχει φτιάξει στο μυαλό του όλη την εικόνα. Είναι ένα παιδί, εγκλωβισμένο μέσα σε ένα ενήλικο σώμα, με εκπαιδευμένα χέρια. Και θέλει να του πω μια ιστορία.

Έτσι βρέθηκα να σκέφτομαι ιστορίες για παιδιά και να ονειρεύομαι πως θα ήταν το ιδανικό παιδικό βιβλίο. Έχω απίστευτη ανασφάλεια, γιατί είμαι πολύ απαιτητική από τα παιδικά βιβλία. Αλλά προσπαθώ και μου έχει γίνει εμμονή. Ελπίζω να καταφέρω κάτι και να πάρω και την πίκρα της Σταυρούλας και τη στεναχώρια του Βαγγέλη. Αλήθεια, ποιο είναι το αγαπημένο σας παραμύθι;

Project βιβλίο
[59/365] Spring mood

Με μεγάλη μυστικότητα έγιναν οι πρώτες επαφές και οι πρώτες προσπάθειες συντονισμού για ένα βιβλίο, που δεν θα έχει πατρίδα και σύνορα. Θα έχει σαν θέμα κάτι που αγαπώ πάρα πολύ και έχει γίνει δεύτερη φύση μου. Όταν ήρθε η επίσημη πρόσκληση να συμμετέχω και εγώ σε αυτό, πήρα τόση χαρά, που χαμογελούσα 3 μέρες συνεχόμενες. Κάτι ψιλά μου ξέφυγαν και σε twitter αλλά παραπάνω δεν μπορώ να πω. Βέβαια για μια βδομάδα, έχασα τον ύπνο μου, την ψυχραιμία μου, την ηρεμία μου και οριακά την υπομονή μου, γιατί για να γίνει πραγματικότητα, πρέπει να συνεργαστούμε αρκετοί και από αρκετά σημεία της γης και το μόνο μας εργαλείο είναι το internet αλλά… δεν είναι όλοι τόσο πολύ εξοικειωμένοι…

Τριήμερο στα Γιάννενα
[58/365] Resisting light

Εκεί επάνω που κόντευα να καταρρεύσω από τα δυο παραπάνω, τα όσα συνεχίζω να παλεύω και σε συνδυασμό με μια πολύ επιβαρημένη επαγγελματικά εβδομάδα, χτυπάει το κινητό. «Ξύπνησες πουλάκι; Άντε ετοιμάσου». Στο πρώτο τηλέφωνο, γύρισα πλευρό και συνέχισα να κοιμάμαι. Στο 4ο ήξερα πως έπρεπε να ξυπνήσω και να είμαι στα ΚΤΕΛ σε 15 λεπτά και αυτή η σκέψη ήταν σαν ένεση καφεΐνης.

20090301_21

Το χαρούμενο αλλά νυσταγμένο τσούρμο ήταν εκεί. Ρίξανε μια βιαστική ματιά στο βαλιτσάκι μου και πετάξανε 3-4 περιττά. «Λοιπόν, άκου να δεις κοπελιά… Στεναχώριες, φουρτούνες, τσατίλες, ζόρια, νεύρα κρόσσια και άλλα τέτοια δεν χωράνε. Ένα εισιτήριο πλήρωσες. Τι θέλεις να κάνεις μετακόμιση; Πάρε μαζί σου την αϋπνία σου και την υπερκόπωση σου και κάπου θα βρούμε να την πετάξουμε στο δρόμο». Με άφησαν βέβαια να πάρω το «μωρό μου» για να μην χάσω επαφή με τον κόσμο και γίνει κάτι συνταρακτικό. Αλλά ήταν αλλιώς. Και ήταν απλά τέλεια.

20090301_40

3 μέρες στα Γιάννενα:
- Περπάτησα τόσο, που πλέον δεν μπορούσα να αγχωθώ.
- Έφαγα τόσο, που πλέον δεν μπορούσα να νευριάσω.
- Γέλασα τόσο, που πλέον δεν μπορούσα να στεναχωρηθώ.
- Χόρεψα τόσο (ναι εγώ), που δεν μπορούσα να θυμώσω.

Και γύρισα πίσω παντελώς κομμάτια αλλά με ένα χαμόγελο τόσοοοοοο, που είπε και μια μικρή. Ρε ρουσάκια, είστε πολύ κάφροι όλοι, με την καλή έννοια, για αυτό και σας αγαπάω τόσο!

20090301_29


20090301_19

Υ.Γ. Τώρα τέρμα το διάλειμμα και τα κεφάλια μέσα! Έχουμε τόσα να κάνουμε!

Θεσσαλονίκη 4/3/2009

16 comments:

ZlatkoGR said...

Ήταν ωραία... :-)

e. said...

Άντε πάλι στα δύσκολα... Ήμουν έτοιμη να ψηφίσω την αιωρούμενη μουσική, αλλά τελικά προτιμώ τις αιωρούμενες καρέκλες (53)!
Χάρηκα πολύ για το project παιδικό βιβλίο και ακόμα περισσότερο που έχεις καλό συνεργάτη. Ο συντονισμός και η συνεργασία είναι συνήθως ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου (αν δεν τον ξεπεράσει το "design by committee")

ZlatkoGR said...

Α, ναι, ξέχασα να ψηφίσω. Θα πήγαινα με την 55 (χε) αλλά τελικά απόφάσισα την 35...

Panigirtzou said...

Ήταν πάρα πολύ όμορφα στα Γιάννενα!
Ψηφίζω δαγκωτό την 57!

efou said...

ψηφίζω 36!
καλή επιτυχία στα projects σου!
όσο για την εκδρομή, ας το πω και εδώ, ήταν τέλεια! τώρα έχουμε να περιμένουμε Λάρισα :-)

karry said...

Δύσκολο να διαλέξω... ουχ.... τελευταία ματιά... την 32
Περιμένω νέα από τους καινούριους πονοκεφάλους σου :)

deadendmind said...

Μια μεγάλη αγκαλιά και η ψήφος μου για την 34. Πολύ την αγάπησα αυτή τη φωτό! :-)

mafaldaQ said...

@zlatkoGR: Ωωω ναι! Χεχεχε!

@e.: Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε πολύ καλά! Κάποια στιγμή θα τον "εκθέσω" και εδώ για να τον γνωρίσετε αν και όλο και κάποια γελοιογραφία του θα έχετε δει!

@panigirtzou: μαλλον την 58 εννοείς εεε; Και γώ αυτήν αγαπάω αλλά από Μάτριο είπαμε το Project θα αλλάξει ;)!

mafaldaQ said...

@efou: Ευχαριστώ ρε κορίτσι! Για όλα!
(((((((((((efou))))))))))))

@karry: θα ενημερώνω! Εσείς όλοι συνεχίστε να ανεβάζετε πολλές και καλές φωτογραφίες από τις κοινές δραστηριότητες μας! Οι big brothers and sisters σας παρακολοθούν ;)

@deadendmind: Είναι η φωτογραφία που με ζόρισε περισσότερο από όλες αλλά ίσως και η μόνη που βγήκε ακριβώς όπως ήθελα!

((((((((((((deadendmind))))))))))

Shiroi Taka said...

Ψηφίζω την 58! Και για τα άλλα, χαλλλλλλαρά (εδώ βάλε όσο πιο Θεσσαλονικιώτικη προφορά μπορείς)!!

Panigirtzou said...

Ναι όντως την 58 εννούσα! αχ αυτά τα μαθηματικά μου LOL ;o)

mafaldaQ said...

@Shiroi: Έγινα αδιάφορο καρέ (ή σεμέν ή κάτι άλλο σε πετσετάκι) και στρώσανε όλοι! Μάλλον θα τα καταφέρουμε!

@panigirtzou: Lol! Έχουμε winner νομίζω :)

bunnysuicides said...

45, που μου πάει κιόλας!
όσο για τις ανασφάλειες σου, α στα διάλα. θα τα καταφέρεις όλα, τέτοια είσαι συ!

bunnysuicides said...

εννοούσα τη 46 βέβαια!

Anonymous said...

55, δαγκωτό!

Συγκινούμαι, όποτε, βλέπω κάτι ισπανικό! Μου θυμίζει τη μετανάστρια στη Μαδρίτη!!!
Χα,χα,χα!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα σχέδια σου και να βρίσκεσαι πάντα σε μια δημιουργική άνοιξη!

fieryfairy said...

Λίγο καθυστερημένα:
θα ψήφιζα 45 αλλά την 58 δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου. Μι λάικ βέρι μάτς!

ματς μουτς