Sunday, October 12, 2008

Μικρός οδηγός για τον απογαλακτισμό από την οικογένεια – Μέρος 00 – Η απόφαση!

Μου άρεσε η ιδέα του Zlatko, με τους οδηγούς για το Bookcrossing και να πω και από εδώ, ότι πολύ με άρεσαν (1), (2), (3), (4), (5), αλλά αυτό το διάστημα, στην παρέα, το θέμα «Απογαλακτισμός από την οικογένεια», είναι στα φόρτε του και έτσι αποφάσισα ως βετεράνα, να γράψω 2-3 πράγματα! Εεεε τώρα άμα γίνουν 5-6 δεν πειράζει, γιατί το θέμα είναι καυτό και με απασχολεί πολύ!

Για ποιο λόγο, φεύγει κάποιος από την οικογένεια του, για να μείνει μόνος;

1. Φεύγει, φαντάρος! Εντάξει δεν μετράει! Φεύγει με ημερομηνία λήξης… Κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσει! Επιπλέον, δεν έχω και γνώση, για το θέμα, για να γράψω.

2. Φεύγει, για να σπουδάσει, σε άλλη πόλη, οπότε αναγκαστικά φεύγει από το σπίτι. Εδώ υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει αλλά δεν θέλει να το σκέφτεται! Είναι πολύ μακρινό!

3. Φεύγει, γιατί βρήκε καλή δουλειά, σε άλλο μέρος. Εδώ, το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει είναι λίγο χλωμό, εκτός και αν πρόκειται για εργασία, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι σαν το φαντάρο!

4. Φεύγει, γιατί βρήκε το ταίρι του και θέλει να μπορεί να το χαίρεται όποτε θέλει. Δεν θέλω να πιθανολογήσω για το ενδεχόμενο να γυρίσει ή να μην γυρίσει. Κάθε περίπτωση διαφέρει.

5. Φεύγει, γιατί δεν αντέχει, να ζει με τους καταπιεστικούς γονείς του ή την καταπιεστική οικογένεια του. Συνήθως, δεν γυρίζει, παρά μόνο σε περίπτωση, πολύ μεγάλης οικονομικής ανάγκης. Όχι ότι ακριβώς γυρίζει. Κάνει μικρές στάσεις για ανεφοδιασμό.

6. Φεύγει, γιατί τον διώχνουν. Αν ο λόγος, για τον οποίον, τον έδιωξαν είναι σοβαρός, δεν θα γυρίσει. Αν είναι λιγότερο σοβαρός, κάποια στιγμή, θα ξαναγυρίσει.

7. Φεύγει, γιατί έτσι θέλει. Το ήθελε πάντα! Απλά περίμενε να έρθει η κατάλληλη στιγμή και συνήθως και μια συμπαθητική, οικονομική άνεση. Δεν γυρίζει.

Όποιος και να είναι ο λόγος, που αποφασίζει να φύγει, μια μέρα (συνήθως νύχτα) λέει μέσα του «Αυτό ήταν. Τώρα πρέπει να φύγω» και την επόμενη μέρα αρχίζει ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή του, που λέγεται «Φεύγω». Σύντομα και τα υπόλοιπα κεφάλαια!

Υ.Γ.: Για τα ταξίδια μου, τα κρυολογήματα μου, τις περιπέτειες μου και μερικά χωσίματα που χρωστάω σε μερικούς-μερικούς, θα κάνω εμβόλιμα, στον οδηγό, posts, για να σας κρατάω σε αγωνία!

13 comments:

deadendmind said...

(((((Mafaldoula)))))
Ανυπομονώ για τη συνέχεια! Ένας τέτοιος οδηγός είναι ό,τι χρειάζομαι ως ψάρι :-)

ZlatkoGR said...

Η σειρές οδηγών είναι το νέο trend! Ωραίο το 00, περιμένω τα υπόλοιπα.

Υ.Γ. Εγώ, πότε θα γίνω φευγάτος; :-)

Anonymous said...

αφού δε μου'τυχε το 2,μου "έκατσαν" το 4 και το 7... πάλι καλά να λέμε!

efou said...

niiiice! έχω πολλούς ανθρώπους στο μυαλό μου που θα ήθελα να τα διαβάσουν...όσο για μένα να'ναι καλά οι σπουδές που θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια ακόμη :-Ρ

Unknown said...

Προτιμώ το "ακολουθεί την φυσική ροή των πραγμάτων".

Άλλωστε θεωρώ πως πραγματική οικογένεια είναι μόνο η πυραμιδωτή και σε μια πραγματική οικογένεια τα μέλη δεν φεύγουν ποτέ από το σπίτι όσο είναι εν ζωή, ακόμα και αν μετακομίσουν σε παραδιπλανό οίκημα.

Νικόλας Παπανικολόπουλος said...

Μέρος 000??

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Clown said...

Υπάρχει και η ανάγκη για ένα καλύτερο σαλόνι. Το δωμάτιο το έχεις πάντα, o.k.. Αλλά τα σκρίνια, τα σεμεδάκια και οι πορσελάνες μπιμπελο, πονάνε! Πονάνε πολύ!! :)

efou said...

looool clown!!

bunnysuicides said...

ωραίο θέμα κορούλι! να δούμε πότε θα απογαλακτιστείς κ εσύ, έχω βαρεθεί να σε χαρτζιλικώνω!

mafaldaQ said...

@ deadendmind: ((((((Δαφνούλα)))))! Δέχομαι και ερωτήσεις αλλά και προτάσεις! Ξέρεις... always at your disposal dear!

@ kihli: Καλά είσαι! Μια χαρά σε κόβω! :)

@ efou: Εεε για όλους αυτούς τους ανθρώπους τα γράφω... Εχει καταντήσει πιο βαρετό θέμα συζήτησης και από την μετεμψύχωση! Αλλά όσο υπάρχουν εκεί έξω αναποφάσιστοι, εγώ θα προσπαθώ ;)

@ Darthiir: Η απόφαση να φύγει κάποιος από το σπίτι, δεν σημαίνει και απαρνιέμαι την οικογένεια μου. Για εμένα σήμαινε ανεξαρτητοποιήση και όχι αποκοπή.

@ Κούνελος: Αμάν βρε μπαμπάκο! Πάω να το παίξω βετεράνα και ανεξάρτητη και μπαίνεις και με κάνεις ρεζίλι... Δηλαδή τι άλλο θα κάνεις; Θα μου αφήσεις και σημείωμα "Μην ξεχάσεις να ρουφήξεις το αυγό σου;"

mafaldaQ said...

@ ανεμοσκορπίσματα: Η αλήθεια είναι ότι το 01, 02 κλπ μου έχει μείνει από την μακροχρόνια χρήση pc! Καλώς ήρθες πάντως και καλή βδομάδα!

@ clown: Εεε λολ ρε συ... Εμένα κάτι μου θυμίζει αυτό το παράπονο βέβαια... Καλώς ήρθες και ευχαριστώ που δεν χρειάστηκε να κάνω post για το commenting, για να ψηθείς ότι έτσι γίνεται!

mafaldaQ said...

@ Zlatko: Ξέρεις ότι διαμορφώνεις trend, my dear admin! I respect your authorita!

mmjrules said...

Εμένα με πιάνουν τα 3,4(ε, μη βγάλετε και τα κουφέτα) και 7.

Άρα 2/3 να μην επιστρέφω με βλέπεις?

Μπρρρρρ.