Wednesday, October 15, 2008

A long trip, deep inside myself….


Ξεκίνησαν επιτέλους, τα μαθήματά μου! Τη Δευτέρα, πρώτο μάθημα Ισπανικών, με τον Δάσκαλο Juan και την Τρίτη, πρώτη συνάντηση του photo3, με τον Δάσκαλο Δημήτρη! Περίεργη αρχή κάναμε και έχω αγωνία για τη συνέχεια!


Ο Δημήτρης, ένα ιδιαίτερος δάσκαλος, μας μίλησε λίγο για τον Ψυχρό πόλεμο, για το beatnik, για τον Kerouac, για τον Pollock και για το πώς όλα αυτά, άλλαξαν την φωτογραφία. Πως περάσαμε, από τις φωτογραφίες της αποφασιστικής στιγμής (decisive moment), στις φωτογραφίες της αναποφάσιστης στιγμής (indecisive moment). Μας μίλησε λιγάκι και για την «stream-of-consiousness» photography και είδαμε και ένα μικρό ντοκιμαντέρ σχετικά!


Αυτό, που κυρίως, όμως, κάναμε, ήταν να δούμε πολλές φωτογραφίες….


Από τον Robert Frank, κυρίως από το βιβλίο του «The Americans» και ένα μικρό ντοκιμαντέρ…




Από τον Strömholm


Από τον μαθητή του Strömholm, τον Anders Petersen και κυρίως από το Cafe Lehmitz




Και πήραμε και ένα πολύ περίεργο project για αρχή, που με προβληματίζει, πάρα πολύ, από χθες! Δεν θα σας πω τι είναι αλλά φεύγω τρέχοντας να φτιάξω μερικές εικόνες με φίλους και φίλες και όταν θα είναι έτοιμο, θα το ανεβάσω, εδώ… Να δω αν το κατάφερα!


Όπως είπε και η Σταυρούλα, δύσκολη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα μετά από ένα χρόνο με κανόνες αλλά θέλω να προσθέσω… πολύ δελεαστική και inspiring!


Υ.Γ.: Zlatko, Κούνελε, efou και Shiroi Taka, που με είδατε αγχωμένη και ξέρετε τι θέλω να κάνω, μην κάνετε spoiler

7 comments:

Anonymous said...

τωρα θα σκασω αν δε μαθω....;)

(ασχετο-οταν λεμε δασκαλο χουαν,μηπως εννοουμε χουαν ραμον?? λεω...)

καλη επιτυχια σε όλα!

Roadartist said...

πο πο μιλήσατε για εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα.. μπράβο ;)

mafaldaQ said...

@ Kihli: Θα πρέπει να ρωτήσω την efou! Efou πως λένε τον δάσκαλο μου στο επίθετο; Χι!

@ Roadartists: Ήταν πολύ περίεργα! Μετά από ένα χρόνο με όλους τους κλασσικούς και τέλειες φωτογραφίες (κάδρο, σύνθεση, ισορροπία, τόνοι, βάθος, πρωταγωνιστικό στοιχείο, ένταση) ξαφνικά άνοιξε ένα παράθυρο και νιώσαμε όλοι ότι κρυφοκοιτάζαμε στην ψυχή κάποιου...

efou said...

Πολύ ενδιαφέρον μαφαλντούλα!
(όσο για το δάσκαλο, όχι δεν είναι ο Χουάν Ραμόν, λολ!)

e. said...

Ωραίο ξεκίνημα! περιμένουμε με ανυπομονησία το project!

paperflowers said...

Ενδιαφέροντα πράγματα όντως! Θέλουν όμως πολλή μελέτη και ποικιλία στη βιβλιογραφία γιατί υπάρχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες απόψεις στην ιστορία της τέχνης. Σπάνια βαριέσαι όμως, ιδίως με τη μοντέρνα!
:-)
Καλή αρχή!!!!

mafaldaQ said...

@ e.: Αν και δύσκολη αρχή... πιστεύω είναι καλή...

@ paperflowers: Θέλει όντως πολύ αναζήτηση και έχω μπει σε μια σχετική διαδικασία... λίγο αργότερα, όταν νιώσω κάπως πιο "γεμάτη" από αυτές τις εικόνες, θα γράψω σχετικά! Καλώς όρισες!