Tuesday, October 14, 2008

Φεύγω – Μέρος 02 – Σπίτι: Ποιο είναι το ιδανικό;

Έχετε αρχίσει να οραματίζεστε το σπιτάκι σας! Πέφτετε να κοιμηθείτε και ονειρεύεστε το ιδανικό σπίτι! Η Playboy Mansion, είναι για πολλούς λόγους η ιδανική κατοικία, αλλά εσείς δείτε το λίγο πιο ρεαλιστικά. Αφού δεν πρόκειται ο Hugh, να σας δανείσει κουνελάκια, να τρέχουν πέρα δώθε, τι να το κάνετε το μεγάλο σπίτι; Για τις fans του μικρού σπιτιού στο λιβάδι, δεν θα σχολιάσω. Άμα βρείτε σπίτι σε λιβάδι, χαλάλι σας…

Προτιμήστε το μικρό και συμμαζεμένο. Ειδικά αν πρόκειται για ένα άτομο. Όσο μικρότερο τόσο πιο φτηνό και τόσο πιο εύκολο στο καθάρισμα. Επιπλέον, θέλει και λιγότερα χρήματα να ζεσταθεί. Μπορεί να είναι ένα ωραιότατο studio ή και μια πολύ όμορφη και συμμαζεμένη γκαρσονιέρα. Να έχει όμως και χώρο για μια μικρή κουζινούλα. Δεν θα σας ψήσω να γίνετε σεφ αλλά ένα αυγό ή ένα μακαρόνι να μπορείτε να το κάνετε. Και λέω ένα, γιατί στην αρχή δεν θα έχουν μείνει λεφτά για δεύτερο… Αν τώρα βρεθεί μεγαλύτερο, καλώς.

Προτιμήστε κάτι ανάμεσα στον 2ο όροφο και στον 4ο. Πιο κάτω, ίσως να έχετε τακτικά, ανεπιθύμητη παρέα*. Αυτό μπορεί να έχει και τα τυχερά του και μπορεί και όχι. Ας μην το ρισκάρουμε. Πιο πάνω, πρόκειται για παλιά οικοδομή συνήθως και με παλιό ασανσέρ. Σκεφτείτε διακοπές ρεύματος, χαλασμένο ασανσέρ, σπασμένα νεύρα και θα δείτε γιατί το προτείνω.

Πάρτε μια εφημερίδα και κανονίστε ραντεβού σε όλα τα σπίτια, που σας ταιριάζουν. Επισκεφτείτε τα όλα και μείνετε λιγάκι μέσα στο σπίτι. Πάρτε και έναν φίλο ή φίλη μαζί, για δεύτερη γνώμη. Θα σας δάνειζα την αδερφή μου, που έχει και «μάτι» και «μύτη» αλλά είναι πολύ απασχολημένη. Σε κάθε σπίτι, που επισκέπτεστε, κρατάτε σημειώσεις. Βγάλτε και μερικές φωτογραφίες. Μην το κλείνετε, άμεσα, εκτός και αν πρόκειται για τρελή ευκαιρία. Σύντομα post με όλα όσα πρέπει να προσέξετε!

* Υποσημείωση:
ανεπιθύμητη παρέα εννοώ κλέφτες, τρωκτικά, μεγαλόσωμα πολύποδα όπως κάτι μεταλλαγμένες κατσαρίδες και άλλα με πολλά ή και όχι, πόδια!

7 comments:

deadendmind said...

Xe! Methinks oti autos o odhgos tha einai para poly xrhsimos! Tha ton krathsw ws korh ofthalmou gia otan tha xreiastei na psaksw ksana gia spiti thn anoiksh. (((((Mafaldoula)))))

(sorry gia ta greeklish, eimai library)

mmjrules said...

Επίσης είναι καλό να μη βρίσκεται στον πρώτο(αν έχει πιλωτή) ή στον τελευταίο όροφο γιατί είναι πιο εκτεθειμενα στον αέρα, πιο κρύα και άρα πιο ακριβά να τα θερμάνεις.

Τα σπίτια στον πρώτο όροφο (όπως και στο ισόγειο ή ημιυπόγειο)είναι και πιο εύκολα προσβάσιμα από κλέφτες.

mafaldaQ said...

@ deadendmind: Πολύ χαίρομαι που είναι χρήσιμος γενικά! Δεν πειράζει για τα greeklish! Library εεεε; Αχ τι ωραία!

@ mmjrules: Επίσης αποκλείονται υπόγεια λόγω κακών υδραυλικών στο κέντρο των πόλεων και ισόγεια/ανώγεια/ημιυπόγεια γιατί πραγματικά λειτουργούν σαν καταστήματα... Ανοιχτά για όλο τον κόσμο! Ευχαριστούμε για το ρετιρέ! Αν και τα αγαπάω πολύ, είναι τραγικά, πολυδάπανα, ενεργειακά! Άσε την κάψα το καλοκαίρι!

Clown said...

Extra useful και επίκαιρο!! Keep it going! :)

Anonymous said...

πως θα γινει ομως να διαλεξεις τους γειτονες δε μας λες :p αυτοι κι αν ειναι σημαντικο κομμάτι...

Anonymous said...

α καλά οι γείτονες!!! μέγα θέμα! γιατί φυσικά η ηχομόνωση είναι ανύπαρκτη! στην θεσσαλονίκη ήξερα τα πάντα για τους γείτονες πάνω κ δίπλα, κ εννοώ τα πάντα ....;)

mafaldaQ said...

@ girls (kihli+elpis): Ετοιμάζω 2-3 bonus όπως "Ιδιοκτήτης/τρια", "Γείτονες"... Και φυσικά σας περιμένω να το διανθίσετε με προσωπικές ιστορίες! Elpis ελπιζω να υπήρχε ενδιαφέρον... δημοσιογράφικό βεβαίως-βεβαίως (που είναι ο A1pha οεο;)

@ clown: Τελικά ανακαλύπτω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολύ κόσμο, που δεν είχα φανταστεί! Θα keep! Καθημερινά γράφονται posts αλλά θα ανεβαίνουν σιγά-σιγά...