Thursday, October 23, 2008
Tuesday, October 21, 2008
Σχεδόν έτοιμη...
Και το project…
αυτοπορτρέτο, σαν να είσαστε το αντίθετό σας φύλο…
Ένα μεγάλο ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν με την εμπειρία τους, στις ιδέες και την βοηθό μου, για το στήσιμο των εικόνων!
Φεύγω – Μέρος 04 – Μετακόμιση: Τι πρέπει να αγοράσω;
Τι ακριβώς, όμως είναι ο οικιακός εξοπλισμός;
Ηλεκτρικές συσκευές
Προσωπικά, με ενοχλούν, που είναι συνήθως, λευκές, αλλά, αυτό αντιμετωπίζεται! Μιλάμε, για εκείνες τις συσκευές, που κατοικοεδρεύουν, στην κουζίνα, συνήθως!
1. Αρχικά το ψυγείο (190 έως 229 ευρώ). Ας μην είναι πολύ μεγάλο. Έτσι και αλλιώς, όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο πολύ χώρο, θα πιάνει στο μικρό σας σπιτάκι και τόσο πιο άδειο θα φαίνεται, με τα νερά, τις μπύρες και τις μάσκες ομορφιάς, για αρχή!
2. Χρειαζόμαστε και μια κουζινούλα (100 έως 219 ευρώ)., με φούρνο και 3-4 μάτια. Υπάρχουν και πραγματικά πολύ μικρές κουζινούλες! Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων το σπιτικό φαγητό. Get used to it! Πολύ χρήσιμος είναι και ένας φούρνος μικροκυμάτων (50 έως 80 ευρώ). Ξέρω-ξέρω ότι θα διαμαρτυρηθείτε για τα μικροκύματα, αλλά ο συμβατικός φούρνος, αργεί πολύ και καίει πάρα πολύ ρεύμα! Δεν ενδείκνυται, για ένα απλό ζέσταμα φαγητού. Και θα πέσει πολύ ξαναζεσταμένο φαγητό (βλ. τάπερ από ανθρωπιστική βοήθεια)
3. Θέλουμε και ένα πλυντήριο (201 έως 299 ευρώ). … Και μην διαβάσω διάφορες ανοησίες, περί χρησικτησίας του πατρικού πλυντηρίου. Τα άπλυτα είναι δικά μας! Και πάλι ας μην είναι μεγάλο και πολύ «επιστημονικό».
4. Πολύ χρήσιμη και πρακτική, είναι μια μικρή ηλεκτρική σκουπίτσα (28 έως 60 ευρώ)! Ναι, ακόμα, δεν τα έχουν κάνει τα σπίτια, αυτοκαθαριζόμενα! Ίσως και αν είστε και πολύ απρόσεκτοι και αμελείς ένα μικρό σκουπάκι (όχι πάνω από 40 ευρώ)…
5. Ένα ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος (20 έως και 55 ευρώ), και πάλι μην διαβάσω γκρίνιες, χρειάζεται… Πακέτο πάει και η σιδερώστρα! Πάρτε από supermarket ή από άλλη φτηνή αγορά! Μην δώσετε πάνω από 30 με 35 ευρώ. Είναι υπερβολή!
6. Μια τοστιέρα (15 με 40 ευρώ), ίσως είναι ό,τι πιο χρήσιμο μετά το ψυγείο και μην την ξεχάσετε! Τον πρώτο καιρό, θα πέσει πολύ τοστάκι!
7. Ιδανικός, για όσους πίνουν κρύο καφέ είναι και ο ηλεκτρικό αναδευτήρας ή φραπεδιέρα ή και χτυπητήρι. Κάτι πολύ φτηνό. Χαλάνε εύκολα, όσα λεφτά και να δώσετε. Όχι πάνω, από 15 ευρώ.
Τώρα κάποιες συσκευές όπως καφετιέρα, βραστήρας, τηλεόραση, dvd player, ηχοσύστημα κ.λπ. τις βρίσκω λίγο περιττές και μπορείτε να τις αποφύγετε για αρχή. Με πρόχειρο υπολογισμό, βγάζω 700 με 1100 ευρώ ανάλογα με τι επιλογές, που θα κάνετε. Βέβαια, δεν υπάρχει μόνο ο Κωτσόβολος και για τις μεγάλες συσκευές, αξίζει να κάνετε μια παραπάνω έρευνα!
Είδη σπιτιού:
1. Κουζίνα: Πιάτα, ποτήρια, κουταλομαχαιροπίρουνα, κατσαρολικά (λίγα), τάπερ, μπολ και άλλα σκεύη. Αν έχετε άποψη στα σχέδια και στα χρώματα, διαλέξτε τα προσεκτικά. Αλλιώς, «σηκώστε» μερικά παράταιρα από το σπίτι που μένετε. Μην χαλάτε τα σετ! Ή προμηθευτείτε τον κατάλογο ΙΚΕΑ και σημειώστε όσα σας άρεσαν. Μην πάτε ακόμα εκεί! Θα χάσετε το μυαλό σας. Επίσης, μην ξεχάσετε και καμιά πετσέτα! Και μια θήκη για τα πιάτα, το γνωστό και ως στεγνωτήρι.
2. Υπνοδωμάτιο: Σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, παπλώματα, πετσέτες μπάνιου και άλλα! Μπορείτε να πάρετε από το σπίτι, αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη όπως ΙΚΕΑ. Προτιμήστε να πλένονται εύκολα και να είναι όμορφα!
3. Μπάνιο: Μια κουρτίνα θα σας γλιτώσει από πολύ καθάρισμα! Θέλουμε και σετ μπάνιου και πατάκι, και αν δεν έχει, κάποιο ντουλαπάκι, για τα διάφορα. Αν περνάτε πολλές ώρες στο μπάνιο, για διάφορους λόγους, επιμεληθείτε πολύ προσεκτικά, τη διακόσμηση του!
4. Διάφορα: Μια ντουλαπίτσα στο μπαλκόνι, πλαστική για να αντέχει βροχές και ανέμους, όπου θα βάζετε απορρυπαντικά ή/και παπούτσια! Καλό είναι να είναι εκτός σπιτιού τα χημικά, όπως και τα παπούτσια!
Στην πορεία, θα προκύψουν διάφορα μικροπράγματα, που αν και δεν τα σκέφτεστε, είναι πολύ απαραίτητα. Κανείς δεν γράφει στη λίστα του για το καινούριο σπίτι, μανταλάκια, αλλά είναι πολύ χρήσιμα, τα άτιμα! Μην τρέχετε για ψώνια, κάθε φορά, που ανακαλύπτετε μια ανάγκη. Κάντε λίστα και πάρτε τα όλα μαζί. Κάθε αγορά, για καινούριο σπίτι, συνήθως σημαίνει 3-4 αγορές, γιατί το μάτι δύσκολα ικανοποιείται και όσο πιο φτηνό είναι κάτι, τόσο πιο άπληστο γίνεται!
Όλα αυτά σημαίνουν πολλά έξοδα και προτείνω ότι κοστίζει κάτω από 30 ευρώ, να το καταγράφετε σε μια λίστα, που θα την ονομάσετε, «Λίστα Μετακόμισης», κατά το «Λίστα Γάμου»! Εντοπίστε τα μαγαζιά, που είναι διαθέσιμα τα προϊόντα της λίστας, πάρτε τα «υποψήφια θύματα» (φίλους, γνωστούς, συντρόφους, συγγενείς) για βόλτα, δείξτε τα, γουρλώστε μάτια, όπως ο γατούλης στο Shrek και πείτε: «Αχ τι όμορφα, που είναι! Πόσο θα ήθελα να τα έχω στο σπιτάκι μου, αλλά»… Και μπορείτε να ελπίζετε ότι θα τα έχετε! Αν πάλι, δεν έχετε αρκετό χρόνο για βόλτες, απλά ζητήστε τα! Θα τους βγάλετε από τη δύσκολη θέση να σας βρουν κάτι!
Όσο για τα πράγματα, που έχετε σπίτι, πάρτε όσα περισσότερα μπορείτε! Το πώς και το τι, σε επόμενο post!
Wednesday, October 15, 2008
A long trip, deep inside myself….
Ξεκίνησαν επιτέλους, τα μαθήματά μου! Τη Δευτέρα, πρώτο μάθημα Ισπανικών, με τον Δάσκαλο Juan και την Τρίτη, πρώτη συνάντηση του photo3, με τον Δάσκαλο Δημήτρη! Περίεργη αρχή κάναμε και έχω αγωνία για τη συνέχεια!
Ο Δημήτρης, ένα ιδιαίτερος δάσκαλος, μας μίλησε λίγο για τον Ψυχρό πόλεμο, για το beatnik, για τον Kerouac, για τον Pollock και για το πώς όλα αυτά, άλλαξαν την φωτογραφία. Πως περάσαμε, από τις φωτογραφίες της αποφασιστικής στιγμής (decisive moment), στις φωτογραφίες της αναποφάσιστης στιγμής (indecisive moment). Μας μίλησε λιγάκι και για την «stream-of-consiousness» photography και είδαμε και ένα μικρό ντοκιμαντέρ σχετικά!
Αυτό, που κυρίως, όμως, κάναμε, ήταν να δούμε πολλές φωτογραφίες….
Από τον Robert Frank, κυρίως από το βιβλίο του «The Americans» και ένα μικρό ντοκιμαντέρ…
Από τον Strömholm…
Από τον μαθητή του Strömholm, τον Anders Petersen και κυρίως από το Cafe Lehmitz…
Και πήραμε και ένα πολύ περίεργο project για αρχή, που με προβληματίζει, πάρα πολύ, από χθες! Δεν θα σας πω τι είναι αλλά φεύγω τρέχοντας να φτιάξω μερικές εικόνες με φίλους και φίλες και όταν θα είναι έτοιμο, θα το ανεβάσω, εδώ… Να δω αν το κατάφερα!
Όπως είπε και η Σταυρούλα, δύσκολη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα μετά από ένα χρόνο με κανόνες αλλά θέλω να προσθέσω… πολύ δελεαστική και inspiring!
Υ.Γ.: Zlatko, Κούνελε, efou και Shiroi Taka, που με είδατε αγχωμένη και ξέρετε τι θέλω να κάνω, μην κάνετε spoiler…
Φεύγω – Μέρος 03 – Σπίτι: Τι να προσέξω;
1. Υγρασία και κατάσταση ακινήτου: «Φουσκωμένοι» τοίχοι ή ταβάνια είναι σημάδι υγρασίας και όχι εικαστική παρέμβαση. Επίσης, έντονη μυρωδιά σαπίλας ή μούχλας, είναι σημάδι υγρασίας. Συνήθως, δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος, αντιμετώπισης της. Εκτός και αν ο ιδιοκτήτης αλλάξει τα υδραυλικά, που αν ήθελε, θα το είχε κάνει ήδη! Σε κάποιους τοίχους, όπως αυτούς στην κουζίνα, υπάρχει λαδομπογιά αντί για πλαστικό χρώμα (γυαλίζει). Αν δείτε αυτό το φαινόμενο και σε άλλα δωμάτια, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και ο ιδιοκτήτης είναι τσιγκούνης. Τώρα καλό θα ήταν να είναι φρεσκοβαμμένο αλλά μην σας χαλάσει. Διορθώνεται εύκολα και με μικρό κόστος! Άμα χρειαστείτε βοήθεια, έρχομαι εγώ!
2. Θέρμανση: Μπαλκονόπορτες και παράθυρα παλιά, που δεν κλείνουν καλά, σημαίνει κακή και ακριβή θέρμανση. Η θέρμανση είναι μεγάλο κεφάλαιο και θέλει πολύ προσοχή. Προτιμήστε αυτόνομη. Η κεντρική θέρμανση κοστίζει και συχνά δεν επαρκεί ή δεν λειτουργεί όταν την θέλεις. Το φυσικό αέριο είναι μια καθαρή και καλή επιλογή. Έχει αρκετό κόστος αλλά είναι λιγότερο από το πετρέλαιο και από ότι καίει ρεύμα. Επιπλέον, σας γλυτώνει από τον θερμοσίφωνα, μια συσκευή, που καταναλώνει πάρα πολύ ρεύμα και που χαλάει πολύ τακτικά.
3. Ηλεκτρολογικά: Αν η θέρμανση είναι με ρεύμα, πρέπει να ελέγξετε τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού. Με μια θερμάστρα μπορεί να πέφτει ,συνέχεια ο γενικός. Πέρασα τρίμηνο, που για να κάνω πιστολάκι το μαλλί, έπρεπε να κλείνω και το φως του δωματίου! Είναι επίσης πολύ σημαντικό το θέμα της ασφάλειας ηλεκτροπληξίας, γνωστής και ως γείωσης. Αν είστε κάπως απρόσεκτοι, ελέγξτε το ή ζητήστε το.
4. Παροχές περιοχής: Καλό είναι το σπίτι να έχει κοντά ένα supermarket. Εγώ θα έλεγα και ένα περίπτερο και ένα φούρνο ή έστω ένα μπουγατσατσίδικο, αλλά ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. Τέλος πάντων, κάντε μια βόλτα στην περιοχή και εντοπίστε ότι έχει τα απαραίτητα για εσάς. Πολύ χρήσιμο το φαρμακείο επίσης. Και μην διαβάσω στα σχόλια «γιατί;»…
5. Ασφάλεια: Δείτε λιγάκι προσεκτικά την εξώπορτα του σπιτιού και της οικοδομής. Αν δεν είναι ασφαλείας, πρέπει να κλειδώνει καλά. Μεγάλο πράγμα η ασφάλεια! Αν είναι το σπίτι χαμηλά, είναι τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες ασφαλείς; Αν το σπίτι έχει μπαλκόνια, μήπως επικοινωνούν με τα δίπλα; Αν ο δίπλα είναι κάποια «καλή» περίπτωση, μήπως έχετε αργήσει να το υπογράψετε;
6. Βασικές εγκαταστάσεις: Μπάνιο και κουζίνα ας είναι σε καλή κατάσταση. Ή ας γίνουν πριν μπείτε. Δύσκολα κάποιος αποφασίζει μετά να τα φτιάξει και δεν έχει πλάκα να παίζεις ντόμινο με τα πλακάκια! Και μην ξεχνάτε ότι όλοι οι τεχνικοί, κοστίζουν πολύ, έρχονται με καθυστέρηση και δεν είναι όλοι καλοί.
7. Ύπνος και θόρυβος: Τα σπίτια κοντά ή πάνω σε κεντρικούς δρόμους είναι κάπως πιο ασφαλή γενικά αλλά ο θόρυβος είναι δυσανάλογος. Αν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο, επισκεφτείτε το σπίτι αργά (κατά τις 9, μετά το κλείσιμο της αγοράς) και ακούστε… Αν στο ισόγειο λειτουργεί μπαράκι ή άλλο νυχτερινό μαγαζί σκεφτείτε το λιγάκι… Εγώ θα έμενα, γιατί κοιμάμαι βαριά. Εσείς; Σχολεία, εκκλησίες, λαϊκές αγορές, νηπιαγωγεία και άλλα μέρη συνάθροισης παιδιών ή ηλικιωμένων είναι πραγματικές πηγές ηχορύπανσης.
8. Ιδιοκτήτης/τρια: Αν μένει κάπου πολύ κοντά, δίπλα ή πάνω ή κάτω, είναι κάπως επικίνδυνο! Μπορεί να γίνετε μια μεγάλη παρέα! Να έρχεται δηλαδή τακτικά να ελέγχει το ακίνητο! Αν είναι «καλή» περίπτωση εεε τι να πω; Χαλάλι σας και πάλι!
9. Συμβόλαιο: Συνήθως το τυπικό, αυτό που πουλάνε σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία. Κάντε το διετία. Η «εγγύηση» είναι ένα ενοίκιο και όταν θα φύγετε, σας ανήκει, εφόσον δεν χρωστάτε, άλλους λογαριασμούς. Πληρώνετε για βλάβες που προκαλέσατε λόγω χρήσης και όχι πάγιες. Αν για παράδειγμα μετά από μια βδομάδα, που μένετε στο σπίτι, χαλάσει το καζανάκι, πρέπει να το πληρώσει ο ιδιοκτήτης εκτός και αν καθόσασταν όλο το βράδυ και το τραβούσατε γιατί αυτό σας ηρεμούσε!
Μετά από όλα αυτά τα σημαντικά, να σας πω ότι το ιδανικό σπίτι, είναι σαν τον κεραυνοβόλο έρωτα. Μπορεί να μην πιστεύω, ότι υπάρχει γενικά ως κατάσταση ενώ πιστεύω στον Άγιο Βασίλη, αλλά με το σπίτι, το αυτοκίνητο και άλλα πράγματα αξίας, νομίζω ότι ασκούν μια έλξη, όταν είμαστε κοντά, σε αυτά, που είναι φτιαγμένα για εμάς! Θα το καταλάβετε τι εννοώ!
Και τώρα πια, αφού βρέθηκε το σπιτάκι, όλα τα άλλα είναι εύκολα! Τώρα θέλετε πολλούς και καλούς φίλους! Έφτασε η ώρα της μετακόμισης.
Tuesday, October 14, 2008
Φεύγω – Μέρος 02 – Σπίτι: Ποιο είναι το ιδανικό;
Προτιμήστε το μικρό και συμμαζεμένο. Ειδικά αν πρόκειται για ένα άτομο. Όσο μικρότερο τόσο πιο φτηνό και τόσο πιο εύκολο στο καθάρισμα. Επιπλέον, θέλει και λιγότερα χρήματα να ζεσταθεί. Μπορεί να είναι ένα ωραιότατο studio ή και μια πολύ όμορφη και συμμαζεμένη γκαρσονιέρα. Να έχει όμως και χώρο για μια μικρή κουζινούλα. Δεν θα σας ψήσω να γίνετε σεφ αλλά ένα αυγό ή ένα μακαρόνι να μπορείτε να το κάνετε. Και λέω ένα, γιατί στην αρχή δεν θα έχουν μείνει λεφτά για δεύτερο… Αν τώρα βρεθεί μεγαλύτερο, καλώς.
Προτιμήστε κάτι ανάμεσα στον 2ο όροφο και στον 4ο. Πιο κάτω, ίσως να έχετε τακτικά, ανεπιθύμητη παρέα*. Αυτό μπορεί να έχει και τα τυχερά του και μπορεί και όχι. Ας μην το ρισκάρουμε. Πιο πάνω, πρόκειται για παλιά οικοδομή συνήθως και με παλιό ασανσέρ. Σκεφτείτε διακοπές ρεύματος, χαλασμένο ασανσέρ, σπασμένα νεύρα και θα δείτε γιατί το προτείνω.
Πάρτε μια εφημερίδα και κανονίστε ραντεβού σε όλα τα σπίτια, που σας ταιριάζουν. Επισκεφτείτε τα όλα και μείνετε λιγάκι μέσα στο σπίτι. Πάρτε και έναν φίλο ή φίλη μαζί, για δεύτερη γνώμη. Θα σας δάνειζα την αδερφή μου, που έχει και «μάτι» και «μύτη» αλλά είναι πολύ απασχολημένη. Σε κάθε σπίτι, που επισκέπτεστε, κρατάτε σημειώσεις. Βγάλτε και μερικές φωτογραφίες. Μην το κλείνετε, άμεσα, εκτός και αν πρόκειται για τρελή ευκαιρία. Σύντομα post με όλα όσα πρέπει να προσέξετε!
* Υποσημείωση: ανεπιθύμητη παρέα εννοώ κλέφτες, τρωκτικά, μεγαλόσωμα πολύποδα όπως κάτι μεταλλαγμένες κατσαρίδες και άλλα με πολλά ή και όχι, πόδια!
Monday, October 13, 2008
Φεύγω – Μέρος 01 – Σπίτι: Που θα μείνω;
Συνήθως οι απαιτήσεις των ανθρώπων, που ψάχνουν για πρώτη φορά σπίτι με ενοίκιο είναι αντιστρόφως ανάλογες, προς το ποσό που διαθέτουν για το ενοίκιο του σπιτιού. Από πρόσφατη κουβέντα, που είχα, άκουσα το εξής:
«Ψάχνω σπίτι στην Άνω Πόλη (γιατί είμαι και γραφικός), καινούριο (γιατί αναφέρομαι στην Άνω Πόλη μιας άλλης πόλης και όχι της Θεσσαλονίκης), μεγάλο (να χωράει εμένα και όλη μου την παρέα λες και θα συγκατοικούμε), τουλάχιστον 2 δωμάτια και σαλόνι και κουζίνα χώρια (για να έχω και χώρο για το τραπέζι του μπιλιάρδου), με αυτόνομη θέρμανση και ψύξη (γιατί καλά να έχει ζεστούλα το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι θα σκάμε;). Θέλω ή ψηλά να έχω θέα (γιατί επιτρέπεται η δόμηση άνω των 3 ορόφων στην Άνω Πόλη της άλλης πόλης και όχι της Θεσσαλονίκης) ή μονοκατοικία με αυλή (να ρίξω και 3-4 ξαπλώστρες το καλοκαίρι για την ηλιοθεραπεία μου και 5-6 παρτέρια για τις βιγόνιες μου). Θέλω να είναι περιποιημένο (βαμμένα στα χρώματα που πάντα το είχα ονειρευτεί) με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους (για να καταχωνιάζω τα διάφορα, που θα βαριέμαι να συμμαζεύω) και να έχει και πλακάκια (ξέρεις τι περιποίηση θέλει το ξύλο; Άσε το τρίξιμο)».
Ακούω υπομονετικά και ρωτάω: «Και πόσα διαθέτεις;» και μου έρχεται η απάντηση, σαν κεραυνός, στη μέση του πελάγους «Εεε 230 με 250 μωρέ. Δεν μπορώ παραπάνω».
Δυστυχώς, δεν θα βρεθεί κάτι άμεσα!
Αλλά, ας τα πάρουμε, από την αρχή. Αρχικά, καθορίζουμε το ποσό του ενοικίου, που μπορούμε να διαθέσουμε. Αν για παράδειγμα, το εισόδημα μας είναι 1000 ευρώ το μήνα, δεν αντέχουμε ένα σπίτι με ενοίκιο 950 ευρώ, εκτός και αν έχουμε χορηγούς ή αν παράλληλα κάνουμε άλλες επικερδείς δραστηριότητες. Ένας σχετικά, ασφαλής τρόπος, για να υπολογίσουμε το ποσό, που αντέχουμε, είναι να διαιρέσουμε το μηνιαίο εισόδημα μας στα 3. Αν, λοιπόν, το εισόδημα μας είναι 1000 ευρώ, το ένα τρίτο (330) μπορεί να δοθεί στο ενοίκιο, το άλλο τρίτο στα πάγια έξοδα και το τελευταίο τρίτο για την επιβίωση ή και διαβίωση μας. Σε άλλο post θα αναλύσουμε το θέμα «Πάγια» και το θέμα «Έξοδα επιβίωσης».
Αυτό, αποκλείει πολλά σπίτια, από τις αγγελίες. Το δεύτερο θέμα, που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το που. Η δική μου συμβουλή είναι, να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στο μέρος, που βρίσκεστε τις περισσότερες ώρες, όταν είστε εκτός του σπιτιού. Το δεύτερο μέρος, μπορεί να είναι μια σχολή, μια εργασία ή και το ταίρι σας. Όσο πιο κοντά είστε, τόσο λιγότερο χρόνο χάνετε σε μετακινήσεις και φυσικά, τόσο λιγότερα χρήματα. Σκεφτείτε να αλλάξετε μέρος, μόνο εάν τα ενοίκια στην περιοχή, που έχετε επιλέξει είναι πολύ ακριβότερα, από όσο διάθετε. Αλλά και πάλι αρχίστε να απομακρύνεστε σιγά-σιγά και να εξετάζετε πάντα τις δυνατότητες, που σας παρέχουν οι αστικές συγκοινωνίες.
Αφού ξέρετε το πόσα και το που, αγοράστε ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και προετοιμαστείτε ψυχολογικά για το ψάξιμο!
Υ.Γ. Το 1000 ευρώ είναι ένα φανταστικό ποσό, που καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει. Σαν το λαγουδάκι του Πάσχα ή τον Άη Βασίλη! Απλά βολεύει στα μαθηματικά παραδείγματα και είναι και χαριτωμένο!
Sunday, October 12, 2008
Μικρός οδηγός για τον απογαλακτισμό από την οικογένεια – Μέρος 00 – Η απόφαση!
Για ποιο λόγο, φεύγει κάποιος από την οικογένεια του, για να μείνει μόνος;
1. Φεύγει, φαντάρος! Εντάξει δεν μετράει! Φεύγει με ημερομηνία λήξης… Κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσει! Επιπλέον, δεν έχω και γνώση, για το θέμα, για να γράψω.
2. Φεύγει, για να σπουδάσει, σε άλλη πόλη, οπότε αναγκαστικά φεύγει από το σπίτι. Εδώ υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει αλλά δεν θέλει να το σκέφτεται! Είναι πολύ μακρινό!
3. Φεύγει, γιατί βρήκε καλή δουλειά, σε άλλο μέρος. Εδώ, το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει είναι λίγο χλωμό, εκτός και αν πρόκειται για εργασία, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι σαν το φαντάρο!
4. Φεύγει, γιατί βρήκε το ταίρι του και θέλει να μπορεί να το χαίρεται όποτε θέλει. Δεν θέλω να πιθανολογήσω για το ενδεχόμενο να γυρίσει ή να μην γυρίσει. Κάθε περίπτωση διαφέρει.
5. Φεύγει, γιατί δεν αντέχει, να ζει με τους καταπιεστικούς γονείς του ή την καταπιεστική οικογένεια του. Συνήθως, δεν γυρίζει, παρά μόνο σε περίπτωση, πολύ μεγάλης οικονομικής ανάγκης. Όχι ότι ακριβώς γυρίζει. Κάνει μικρές στάσεις για ανεφοδιασμό.
6. Φεύγει, γιατί τον διώχνουν. Αν ο λόγος, για τον οποίον, τον έδιωξαν είναι σοβαρός, δεν θα γυρίσει. Αν είναι λιγότερο σοβαρός, κάποια στιγμή, θα ξαναγυρίσει.
7. Φεύγει, γιατί έτσι θέλει. Το ήθελε πάντα! Απλά περίμενε να έρθει η κατάλληλη στιγμή και συνήθως και μια συμπαθητική, οικονομική άνεση. Δεν γυρίζει.
Όποιος και να είναι ο λόγος, που αποφασίζει να φύγει, μια μέρα (συνήθως νύχτα) λέει μέσα του «Αυτό ήταν. Τώρα πρέπει να φύγω» και την επόμενη μέρα αρχίζει ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή του, που λέγεται «Φεύγω». Σύντομα και τα υπόλοιπα κεφάλαια!
Υ.Γ.: Για τα ταξίδια μου, τα κρυολογήματα μου, τις περιπέτειες μου και μερικά χωσίματα που χρωστάω σε μερικούς-μερικούς, θα κάνω εμβόλιμα, στον οδηγό, posts, για να σας κρατάω σε αγωνία!