Tuesday, August 19, 2008

Κάτι όμορφο, για κουράγιο...

Πολύ σπάνια, ψάχνω για διάφορα στο youtube. Σχεδόν βαριέμαι, τρελά. Αλλά στο Vimeo, είναι διαφορετικά. Μερικά, τα έχω αγαπήσει, γιατί νιώθω ότι οι δημιουργοί, έχουν βάλει πολύ ψυχή και μεράκι και ενθουσιασμό, στη δημιουργία! Θα μπορούσα, να σας βάλω καμιά 10αριά εδώ, όπως το αγχωτικό H2O, το πολύ γλυκό «A short love story», το υπέροχο «I can barely breathe» και πολλά άλλα! Ανακαλύψτε τα στο Staff Picks ή ψαχουλέψτε μόνοι τις δημιουργίες.

Αλλά σήμερα ξεχώρισα αυτό, παρακάτω..

CRISIS IN BURMA from Scott Denton on Vimeo.

Και ένα που μοιράστηκε πριν από μερικές μέρες ο Zlatko, σε reader και με ενθουσίασε. Εντάξει αυτό δεν είναι Vimeo… αλλά είναι πολύ όμορφο! Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο σε όσους και όσες επέστρεψαν σε δουλειά, όπως εγώ L!

Ευχαριστώ cpil.info για το post! Μου έφτιαξε τον μήνα, τουλάχιστον!

Saturday, August 16, 2008

Χίος και Σμύρνη 2008

Έβγαλα, όπως πάντα, πολλές φωτογραφίες!
Και όπως πάντα, πολύ λίγες είναι αξιόλογες
αλλά συνοψίζουν τις εντυπώσεις μου,
για το νησί και για το σύντομο ταξίδι στη Σμύρνη!



5 πράγματα που έμαθα σχετικά με την φαντασία.... στη Χίο!


My Companions - The Ball, originally uploaded by mafaldaQ.

1. Όσοι διαθέτουν αχαλίνωτη φαντασία (βλ. δικηγόροι με ιδιαίτερη κλίση στον σχεδιασμό comic), μπορούν να βλέπουν την συγκεκριμένη μπάλα, ως καρπούζι! Όχι φυσικά λόγω σχήματος, αλλά, κυρίως λόγω χρώματος!

2. Πολύ χρήσιμο εργαλείο, για την ύπαρξη αχαλίνωτης φαντασίας, τα διάφορα μικρο-εργαλεία της κουζίνας, όπως το σουπερ, ειδικό μηχάνημα, που κόβει ολοστρόγγυλα τις πατάτες ή κάπως έτσι! Εξαιτίας του, η μπάλα μοιάζει με καρπούζι και την άκουσα κανονικά, που δεν το έβλεπα, με την πρώτη ματιά! Τι να κάνουμε; Δεν διαθέτουμε όλοι technologically advanced εργαλεία στην κουζίνα μας!

3. Οι ίδιοι, αυτοί, με την αχαλίνωτη… φαντασία… δεν μπορούσαν να φανταστούν, τι συνέπειες θα έχει η προβολή, του παρακάτω βίντεο, το πρώτο βράδυ των διακοπών, στις χαρούμενες koishii και efou! Και μάλιστα κάθε φορά, που γκρινιάζω… υπαινίσσονται ότι ήταν ζήτημα χρόνου, να το ανακαλύψουν οι χαρούμενες. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν! Πολύ φυσιολογικό. Ειδικά με δεδομένο ότι η Koishii, δεν έχει pc, δεν έχει σύνδεση στο internet και με το ζόρι έχει τηλέφωνο! Βλέπετε τα ταχυδρομικά περιστέρια πλέον, παραδίδουν χαρτάκια με link για το youtube!



4. Η αχαλίνωτη… φαντασία… είναι κολλητική! Υπάρχει στον αέρα, που αναπνέουμε! Έτσι το κακό δεν περιορίστηκε στον Charlie! Δείτε τι κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις έχει! Καταμεσής του δρόμου και περιμένοντας ένα λεωφορείο (ανάθεμα αν μάθαμε πως ακριβώς δουλεύουν τα αστικά), βλέπετε τη διάδοσή της… Με ταχύτητα φωτός! Πάντα για τη φαντασία μιλάμε!



5. Δεν θα μάθουμε, αν ο παππούς, που είχε το ξενοδοχείο, που μέναμε, το έπαθε από υπερβολική φαντασία. Σκεφτήκαμε, διάφορες, πιθανές καταστάσεις, όπως υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σε συνδυασμό με διάφορα πολύχρωμα χάπια καθώς και διάφορες ασθένειες. Συγνώμη, για την παράλειψη… Στο μακράς, διάρκειας, χαμόγελο, που είχε κάθε φορά που μας έβλεπε, αναφέρομαι! Μετά τα 5 πρώτα λεπτά παραμονής, στην ίδια θέση και με την ίδια χαμογελαστή φάτσα, χωρίς καμία αντίδραση (ούτε ένα βλέφαρο δεν πετάριζε) , σκεφτόμουν ότι ίσως έπρεπε καλέσω το 166 και σε πόση ώρα θα είναι εκεί να τον παραλάβουν!

Thursday, August 7, 2008

Πάλι με τα μάτια κλειστά;

Και τι να κάνω δηλαδή;

Κάποια, δεν με αφήνει να φωτογραφίσω!

Αλλά σιγά μην φοβηθώ!

Απόπειρα ύπνου Β


Απόπειρα ύπνου Β, originally uploaded by mafaldaQ.

Όχι ιδιαίτερα πετυχημένη!

Πολλά ποδαράκια και μια καλτσούλα

Έτσι για αρχή!

Ξεκινήσαμε!


Βλέπεις τι βλέπω;, originally uploaded by mafaldaQ.

Και μετά από μια τρελή νύχτα στην κλινάμαξα... προέκυψαν μερικές πολύ χαριτωμένες φωτογραφίες!